Τι αλλάζει στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκπροσωπώντας το ελληνικό εμπόριο αποφάσισε να δηλώσει την αντίθεσή της στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση με τη διοργάνωση τριημέρου κινητοποιήσεων (21, 22 & 23/2/2011) που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.  (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκπροσωπώντας το ελληνικό εμπόριο αποφάσισε να δηλώσει την αντίθεσή της στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση με τη διοργάνωση τριημέρου κινητοποιήσεων (21, 22 & 23/2/2011) που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε αναλυτικά πού στοχεύει και τι αλλαγές προωθεί η ελληνική κυβέρνηση στο άρθρο 99 περί πτωχεύσεων

Αλλαγές στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, η μέχρι σήμερα εφαρμογή του είχε οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών.

Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα, ότι το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο πέντε ως επτά σχετικές αιτήσεις, ενώ το 2011 ξεπέρασαν τις 2.000.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, με το νομοσχέδιο για τις εμπορικές εταιρείες, προβλέπεται για πρώτη φορά, ότι εταιρεία που πτωχεύει δεν θα οδηγείται υποχρεωτικά σε λύση, όπως συμβαίνει σήμερα.

Ακόμη, αναφερόμενος στις μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια, στα οποία περιλαμβάνονται και οι δικαστές, είπε ότι "δεν σημαίνει ότι όποιοι έχουν ειδική μισθολογική μεταχείριση, όπως εμείς οι βουλευτές, δεν πρέπει να έχουν περικοπές και μειώσεις".

Σχολιάζοντας τη συμφωνία στο Eurogroup για τη μείωση του χρέους, ανέφερε ότι η χώρα τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα ζει κάτω από το φάσμα της χρεοκοπίας και αυτός ο ειδικός λογαριασμός είναι εγγύηση και όχι εξάρτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι σημαίνει υπαγωγή στο άρθρο 99

SHARE:

24Media Network