Τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα – τρόικας

Τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα – τρόικας
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας είχε την Τρίτη το βράδυ ο Γιάννης Στουρνάρας. "Θα πάμε μόνοι κι όποιος ψηφίσει", λένε από το περιβάλλον του

Με τους επικεφαλής της τρόικας είχε τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Ο σκοπός ήταν διπλός.

Από τη μία πλευρά η τηλεδιάσκεψη έγινε για να προετοιμαστεί το Eurogroup, την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο δεύτερος στόχος όμως, και αυτή είναι η ουσία, δεν ήταν άλλος από το να κατανοήσουν οι της τρόικας ποιες είναι οι διαφωνίες των πολιτικών αρχηγών.

Για αυτόν τον λόγο και το υπουργείο Οικονομικών θα βρίσκεται σε συνεχή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ώστε να βελτιωθούν οι όροι για τα εργασιακά και συνολικά το πακέτο των μέτρων, έως και την Πέμπτη.

Αυτό ανέφεραν απόψε από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ενημέρωση που παρέσχε ο κ. Στουρνάρας στους εκπροσώπους των δανειστών για την έως τώρα συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των μέτρων.

Είχε προηγηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι και στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά δεν τα βρήκαν αυτή τη φορά.

Την ίδια ώρα όμως, κύκλοι του οικονομικού επιτελείου επισήμαναν, μετά και τη σχετική δήλωση του πρωθυπουργού ότι “δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα πάμε μόνοι και όποιος τα ψηφίσει τα μέτρα. Η συμφωνία με την τρόικα δεν μπορεί να περιμένει, πρέπει να πάρουμε τη δόση. Πρέπει να σωθεί η χώρα”.

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι το θέμα του “δεσμευμένου λογαριασμού”, το οποίο έγινε γνωστό από το ΠΑΣΟΚ μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών, αφορά “σε μια ιδέα που έχει ρίξει από την αρχή στο τραπέζι ο Σόιμπλε και δεν την δέχεται κανείς. Ούτε καν η Μέρκελ”.

Πάντως το περιβάλλον του υπουργείου Οικονομικών εμφανίζεται πολύ δυσαρεστημένο με τη στάση Κουβέλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα