Την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σχεδιάζει η κυβέρνηση

Την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σχεδιάζει η κυβέρνηση
Αποδείξεις Eurokinissi

“Κλειδώνουν” σήμερα και αύριο οι εξαγγελίες που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ. Σχέδιο για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Σχέδιο μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση επεξεργάζεται η κυβέρνηση και οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να κλειδώσουν σήμερα ή αύριο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Για την ακρίβεια υπάρχει σχεδιασμός για να κατέβει ο συντελεστής του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% κάτι που αποτελεί και αίτημα του κλάδου που θεωρεί ότι η επαναφορά του συντελεστή σε χαμηλά επίπεδα θα βοηθήσει και στην αύξηση των κρατικών εσόδων.

Σημειωτέον πως το μέτρο εξετάζεται για να εφαρμοστεί όχι από το 2019 αλλά από την διετία 2020-2021 στην βάση ενός κοινωνικού προγράμματος τετραετίας που θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση προϊδεάζει σε όλους τους τόνους πως ο πρωθυπουργός προτίθεται να κάνει ανακοινώσεις στην Θεσσαλονίκη που θα σχετίζονται με το επίμαχο θέμα των συντάξεων. Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας προτίθεται να πει ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων το 2019, αντιθέτως θα ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει για την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου. Σ’ αυτό το πλαίσιο οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να “κλείσει” και το θέμα του αφορολόγητου τονίζοντας ότι η κατάργηση του μέτρου που δυνητικά θα ισχύσει από την 1/1/20 θα ψηφιστεί μαζί με την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις.

Το Μαξίμου προαναγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς ένα γενναίο πακέτο μέτρων από την κυβέρνηση που θα αφορά τα λαϊκά στρώματα, δηλαδή μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. “Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα έχει πολλές θετικές εκπλήξεις” σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Σημειωτέον πως η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις (φορολογία από το 29% στο 26%), μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ ενδεχομένως και τμηματικές και έχει υπαινιχθεί την κατάργηση και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως και 30.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα