Το ΔΝΤ δεν έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Bank of Greece, in Athens, on 27 June, 2015 /   ,  ,  27 , 2015
Bank of Greece, in Athens, on 27 June, 2015 / , , 27 , 2015 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Διαψεύδει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για συμμετοχή του ΔΝΤ σε συζητήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με εκπροσώπους μεγάλων funds, ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Αυτό επισήμανε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις , διαψεύδοντας πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον απέφυγε να αναφερθεί σε οτιδήποτε αφορούσε την Ελλάδα, επικαλούμενος τις επικειμένες εκλογές. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "θα σεβαστούμε την πολιτική διαδικασία στην Ελλάδα". Συμπλήρωσε ότι, μετά τις εκλογές, το ΔΝΤ προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Για μία ακόμη φορά, απέφυγε να απαντήσει για το πότε θα αποφασίσει το ΔΝΤ να συμμετάσχσει στο τρίτο πρόγραμμα. Υπενθύμισε, πάντως, πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει προσφάτως δηλώσει πως το θέμα του χρέους έχει «δύο πόδια». «Το ένα πόδι σχετίζεται με την εις βάθος μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και το δεύτερο πόδι σχετίζεται με την επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
SHARE:

24Media Network