Το Euro Working Group έδωσε το ΟΚ για τη δόση

Το Euro Working Group έδωσε το ΟΚ για τη δόση

Καθαρογράφτηκε η απόφαση για το Ελληνικό ενώ προχωρούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει και η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση

Το τελικό οκ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης έδωσε το Euro Working Group. Οι τεχνοκράτες έκριναν ότι τα τελευταία δύο προαπαιτούμενα έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση για την επένδυση στο Ελληνικό έχει καθαρογραφεί, ενώ σε σχέση με τους πλειστηριασμούς, αυτοί έχουν ξεκινήσει και έχει αυξηθεί η γεωγραφική κάλυψή τους τις τελευταίες εβδομάδες. Συνεπώς, οι θεσμοί είναι σε θέση να αξιολογήσουν το προαπαιτούμενο ως ολοκληρωμένο.

ADVERTISING

Είναι το πρώτο βήμα για την εκταμίευση της τρίτης δόσης για την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει και η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση.

Επιβεβαίωσε ο Σεντένο

Επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο το ρεπορτάζ του news247 για το τελικό «οκ» από το Euro Working Group. O Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Σεντένο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκα ότι η ομάδα εργασίας του Eurogroup στις 2 Μαρτίου επιβεβαίωσε ότι η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε.

Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτουμένων επιβεβαιώνει την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα και στην συνεχιζόμενη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Το συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΜΣ αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος ΕΜΣ μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα εθνικά κοινοβούλια. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο στην εκταμίευση της πρώτης υποδόσης ύψους 5,7 δισ. Ευρώ στο δεύτερο μισό του Μαρτίου.

Μπήκαμε τώρα στην τελευταία φάση του προγράμματος του ΕΜΣ. Η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση έχει ξεκινήσει. Οπως επίσης και η τεχνική δουλειά για πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει την επιστροφή της στη χρηματοδότηση από τις αγορές και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σε μια στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, η οποία θα είναι κρίσιμη για τον καθορισμό του πλαισίου μετά το πρόγραμμα.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε ισότιμη βάση με τους ευρωπαίους εταίρους της».

SHARE:

24Media Network