Το Βερολίνο βλέπει θετικά τη λίστα Βαρουφάκη. Τη Παρασκευή θα "μιλήσει" η γερμανική βουλή

Το Βερολίνο βλέπει θετικά τη λίστα Βαρουφάκη. Τη Παρασκευή θα "μιλήσει" η γερμανική βουλή
© AFP/GETTY IMAGES

Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις από τη Γερμανία. Το πρωί της Παρασκευής η απόφαση της γερμανικής βουλής για την παράταση της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξέφρασε "συγκρατημένη αισιοδοξία" ως προς πιθανή επίλυση της "διένεξης" με την Ελλάδα, μετά την αποστολή των ελληνικών προτάσεων επί προγράμματος μεταρρυθμίσεων στους Ευρωπαίους εταίρους της Αθήνας.

"Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, έπειτα από την Παρασκευή και τη σημερινή ημέρα, ότι προχωρούμε βήμα-βήμα προς μία επίλυση της διένεξης" δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκαμπριέλ, επίσης υπουργός Οικονομίας της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την Ευρώπη στο Βερολίνο.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική βουλή (Bundestag) θα αποφανθεί το πρωί της Παρασκευής επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.

Ο βουλευτής εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει "ευρεία έγκριση", παρά το γεγονός ότι στο στρατόπεδο της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ υπάρχουν ορισμένες "επιφυλάξεις ως προς ενδεχόμενες επιπλέον πληρωμές προς την Ελλάδα".

Η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή εξαρτάται από την έγκριση των θεσμών που εποπτεύουν το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) προς τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που υποβλήθηκε χθες το βράδυ από την Αθήνα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνομιλήσουν στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης για το θέμα, στις 15:00 (ώρα Ελλάδος).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Reuters: Αυτή είναι η λίστα Βαρουφάκη. Η Ελλάδα δεσμεύεται να μην ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις

SHARE:

24Media Network