Τουρισμός: Οι Βρετανοί ξανάρχονται – Ποιους προορισμούς προτιμούν

Τουρισμός: Οι Βρετανοί ξανάρχονται – Ποιους προορισμούς προτιμούν
Εικόνα από το Άνω Κουφονήσι shutterstock

Εκατοντάδες χιλιάδες νέες αεροπορικές θέσεις, νέοι προορισμοί αλλά και νέα θεματικά εκδρομικά πακέτα, ετοιμάζουν οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες και tour operators για τη χώρα μας και για τη σεζόν του 2022.

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Μεγάλη Βρετανία προς τη χώρα μας για την επόμενη θερινή περίοδο. Οι Βρετανοί τουρίστες «έλειψαν» από την Ελλάδα φέτος, αφού οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις της χώρας τους, τους επέτρεψαν να ξεκινήσουν τα ταξίδια τους στο τέλος Ιουλίου. Έτσι ελληνικοί προορισμοί που αυτή η αγορά είναι η κύρια – όπως τα νησιά του Ιονίου – αντιμετώπισαν θέματα στον τουρισμό τους και αγωνίστηκαν για να καλύψουν όσο μπορούσαν τα κενά των βρετανών.

Η εικόνα που παρουσιάζει η ζήτηση για ταξίδια προς τη χώρα μας από τη Βρετανία και μετά την έκθεση τουρισμού του Λονδίνου WTM, είναι πολύ αισιόδοξη και αν επιβεβαιωθεί θα μιλάμε για μια χρονιά ρεκόρ το 2022. Πριν από δύο εβδομάδες μια νέα έρευνα της American Express έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς σχεδιάζουν ήδη διακοπές στο εξωτερικό το επόμενο έτος, με τις δαπάνες τους για αυτό το σκοπό για το 2022, να εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 41,2 δισεκατομμύρια λίρες. Η Ισπανία (21%) αναδείχθηκε ως η πρώτη χώρα σε ζήτηση από τους Βρετανούς, ακολουθούμενη από την Ελλάδα (14%).

Ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατάφερε δύο μεγάλες συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες και tour operators. Η αρχή έγινε με τον όμιλο Jet2.com και Jet2holidays όπου συμφωνήθηκε αύξηση κατά 600.000 των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων σε ελληνικούς προορισμούς το 2022, σε σχέση με το 2019. Όπως προβλέπει η συμφωνία, οι θέσεις θα είναι συνολικά 1,44 εκατομμύρια, οι πτήσεις θα διεξάγονται από 10 βρετανικά προς 15 ελληνικά αεροδρόμια, ενώ προστίθενται δύο πτήσεις την εβδομάδα προς Αθήνα από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ από τις 15 Απριλίου. Συνολικά, η εταιρεία θα πραγματοποιεί 270 πτήσεις την εβδομάδα προς ελληνικούς προορισμούς.

Λίγες ημέρες μετά ο κ. Κικίλιας συμφώνησε με το βρετανικό αερομεταφορέα EasyJet να αυξήσει τις θέσεις του προς Ελλάδα για το επόμενο καλοκαίρι κατά 500.000, από 1,1 εκατ. το 2019 σε 1,6 εκατ. το 2022, ενώ διατυπώθηκε η πρόθεση να φτάσουν στις 2 εκατομμύρια θέσεις.

Νέοι ελληνικοί προορισμοί

Τους μεγάλους «παίχτες» της Βρετανίας ακολούθησαν και μικρότεροι ανεξάρτητοι tour operators, οι οποίοι προσθέτουν επίσης νέους προορισμούς για το 2022 στη χώρα μας. Η Sunvil πρόσθεσε το νησί της Λέσβου, η Planet Holidays παρουσίασε στους νέους καταλόγους της τα νησιά Σκύρο και Κουφονήσια και η Seafarer Holidays θα ξεκινήσει μια νέα εκδρομή με το όνομα «Villa Flotilla», που θα συνδυάζει μια εβδομάδα ναύλωσης ιδιωτικού γιοτ και διαμονή σε ιδιωτική βίλα με πισίνα για τη δεύτερη εβδομάδα.

Επιπλέον, οι τουριστικοί πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου αρχίζουν να προσφέρουν ταξίδια με τρένο προς και εντός Ελλάδας, ως μια πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση απέναντι στα αεροπορικά ταξίδια. Για παράδειγμα η Sunvil προσφέρει ταξίδια με τρένο από το St Pancras σε ορισμένα από τα νησιά του Ιονίου μέσω των Άλπεων και του Μιλάνου.

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, η TUI, κυκλοφόρησε ταξιδιωτικά πακέτα με τον τίτλο «workcation» και σε επιλεγμένους προορισμούς στην Ελλάδα για να καλύψει τη ζήτηση που υπάρχει από ψηφιακούς νομάδες.

Σε συνέντευξη του στους Financial Times ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι το 2022 η Ελλάδα αναμένει 35% περισσότερους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με το 2021.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα