Διακοπές: Τέσσερις ιδανικοί προορισμοί διακοπών σε νησιά, για οικογένειες με μικρά παιδιά

Διαβάζεται σε 6'
Διακοπές: Τέσσερις ιδανικοί προορισμοί διακοπών σε νησιά, για οικογένειες με μικρά παιδιά
Κάλαμος Travel-Inspiration

Μερικά από τα “ήσυχα” νησιά που αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για οικογενειακές καλοκαιρινές αποδράσεις με τα παιδιά μας.

Επειδή ξέρουμε πως είναι να ψάχνεις τον προορισμό των καλοκαιρινών σου διακοπών και να προβληματίζεσαι κάπως παραπάνω σχετικά με το πού θα βρεις ηρεμία για εσένα και τα μικρά σου παιδιά, παραθέτουμε παρακάτω τέσσερις μοναδικούς τόπους, ιδανικούς για οικογενειακές εξορμήσεις μακριά από την πολυκοσμία, αλλά “μέσα” στα πιο εντυπωσιακά γαλάζια νερά που έχετε ποτέ αντικρίσει.

“Οδηγός” μας, το travel-inspiration που μας χαρίζει βίντεο και φωτογραφίες.

Κάλαμος

Κοιτώντας στον ναυτικό χάρτη, η νήσος Κάλαμος τοποθετείται απέναντι από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ διοικητικά ανήκει στο Νομό Λευκάδας.

Το κυρίως μέρος του είναι ορεινό με υψόμετρο 745 μέτρα, ενώ φημίζεται για τις όμορφες βοτσαλωτές παραλίες με τα διαυγή γαλαζοπράσινα νερά τους. Με ήπιο κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και έντονη μυρωδιά πεύκου και αλμύρας διάχυτα στην ατμόσφαιρα, θα κλέψει την καρδιά σας μα και την καρδιά των μικρών σας, που θα τον θυμούνται για τις ατέλειωτες βουτιές στα ήρεμα νερά του, αλλά και για τα ατελείωτα παιχνίδια με τα ήρεμα ζωάκια που κυκλοφορούν ελεύθερα στο νησί.

Κάλαμος Travel-Inspiration

Κάντε τον γύρω του νησιού με βαρκάκι που θα νοικιάσετε από το μικρό λιμάνι τις πρωινές ώρες και απολαύστε τα υπέροχα πεντακάθαρα νερά του. Και το απόγευμα που ο καιρός αρχίζει να “φρεσκάρει”, μαζευτείτε στο υπέροχο λιμάνι και αφήστε τα μικρότερα μέλη της οικογενείας να παίξουν άφοβα ενώ εσείς θα απολαμβάνετε τον καφέ ή το φαγητό σας δίπλα στη θάλασσα.

Ερείκουσα

Βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Οθωνών, βόρεια της Κέρκυρας και αποτελεί το βορειότερο νησί των Επτανήσων.

Γραφικά σπιτάκια, λουλουδιασμένοι κήποι, περιποιημένες αυλές και χαμογελαστοί άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο σας και θα σας προσφέρουν την ίδια τους την καρδιά, κάνοντάς σας να αφήσετε και εσείς φεύγοντας, ένα κομμάτι από τη δική σας, και να υποσχεθείτε πως κάποια στιγμή θα επιστρέψετε ξανά εκεί για να αισθανθείτε για λίγο και πάλι ελεύθεροι. Και μιας και μιλάμε για τα μικρά παιδιά… πιστέψτε μας, και πάλι ελεύθεροι θα αισθανθείτε.

Τα ρηχά νερά της παραλίας της Ερείκουσας θεωρούνται τα ιδανικότερα για τους μικρούς μας φίλους, αρκεί να μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε αντιηλιακό, μιας και πραγματικά θα ξεχάσετε πως υπάρχουν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του νησιού είναι η ελάχιστη παρουσία τροχοφόρων. Βόλτα λοιπόν στα ενδότερα του νησιού με τα πόδια και εξερεύνηση στο φουλ, για ένα “κυνήγι θησαυρού” μικρών και μεγάλων…

Ερεικούσα Travel-Inspiration

Αντίπαρος

Γνωστή από την ελληνική ταινία “Μανταλένα”, η Αντίπαρος με τα υπέροχα καταπράσινα νερά, ενδείκνυται επίσης για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Και αν και πρόκειται για ένα κάπως πιο “κοσμοπολίτικο” νησί στην καρδιά του Αιγαίου, σε τίποτα δεν στερείται από την ηρεμία και την ξεγνοιασιά των υπολοίπων νησιών, τουλάχιστον όχι τον Αύγουστο.

Αντίπαρος Travel-Inspiration

Απέχει μόλις 10 λεπτά από το αντικρινό νησί της Πάρου με το ferryboat, που κάνει το δρομολόγιο αυτό αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

Περιπλανηθείτε μέσα στο παλιό ιστορικό της κέντρο μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια, κάτι που θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους και χαζέψτε τα περιποιημένα σπίτια, τα αναρίθμητα μαγαζάκια με τα τουριστικά είδη και τα εστιατόρια με τους ντόπιους μεζέδες του νησιού.

Όμως μη μείνετε μονάχα εκεί. Επισκεφτείτε το ενετικό κάστρο της που χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα, φτάστε στην καρδιά του νησιού στο γνωστό Σπήλαιο της Αντιπάρου, ενός εκ των ομορφότερων και πιο μυστηριωδών σπηλαίων του κόσμου και κολυμπήστε στις υπέροχες παραλίες της που διακρίνονται για τις χρυσές αμμουδιές και τα πεντακάθαρα νερά τους. Και εάν θέλετε να είστε ήρεμοι από θέμα καιρού, προτιμήστε αυτές στα νότια του νησιού όπως η παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα με τα ρηχά της νερά ιδανικός παράδεισος για μικρά παιδιά.

Χάλκη

Πρόκειται για ένα υπέροχο νησί του Νοτιοανατολικού Αιγαίου που το όνομά του έχει “άρωμα Πόλης” ενώ η όψη του, αέρα Δωδεκανήσων…

Στα δυτικά της Ρόδου με την οποία και συνδέεται καθημερινά, συναντά κανείς τη Χάλκη, το νησί που έχει ανακηρυχθεί ως “Διεθνές κέντρο ειρήνης και φιλίας νέων”. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα το νησί να το επισκέπτεται μεγάλος αριθμός νέων, όμως τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλος και ο αριθμός μεγαλύτερων σε ηλικία επισκεπτών, αλλά και των οικογενειών με μικρά παιδιά που αναζητούν στην Χάλκη την τόσο πολύτιμη ηρεμία που αντανακλά ο τόπος σε κάθε τους βήμα.

Χάλκη Travel-Inspiration

Ανεβείτε την πλαγιά του λόφου στο Χωρίο, τον εγκαταλελειμμένο μεσαιωνικό οικισμό του νησιού που κατοικήθηκε μέχρι το 1870 και περπατήστε στο Κάστρο των Ιπποτών που στέκει εκεί από τον 14ο αιώνα, τότε που οι ιππότες του τάγματος του Αγ. Ιωάννη κατέλαβαν το νησί. Επισκεφτείτε τα πάμπολλα εκκλησάκια και μοναστήρια του νησιού όπως αυτό του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη που βρίσκεται στον λόφο του Αγ. Ονουφρίου και σαν κουραστείτε από τα ενδότερά του, αράξτε σε μια από τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Άμμος ή βότσαλο, είναι η δική σας επιλογή. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα εντυπωσιαστείτε από τη διαύγεια, την καθαρότητα αλλά και τη “ζεστασιά” του νερού που θα σας αγκαλιάσει τόσο ευχάριστα όσο δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα