Η TUI επεκτείνει το πρόγραμμα διακοπών της σε Κρήτη και Ρόδο μέχρι τον Νοέμβριο

Η TUI επεκτείνει το πρόγραμμα διακοπών της σε Κρήτη και Ρόδο μέχρι τον Νοέμβριο
Αεροσκάφη της TUI Airlines Elaine Thompson/AP Photo

Μεγαλώνει η ζήτηση για διακοπές τον χειμώνα, με την TUI και άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς tour operators να επεκτείνουν τα προγράμματά τους για τους δύο μεγάλους προορισμούς της χώρας μας.

Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή πολύ υψηλά στη ζήτηση των πελατών της TUI που αναζητούν διακοπές στο τέλος του καλοκαιριού και το Φθινόπωρο, με τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό στον κόσμο να ανακοινώνει την απόφαση του να επεκτείνει τα προγράμματα για τα νησιά της Κρήτης και της Ρόδου.

«Θα επεκτείνουμε τη σεζόν σε Κρήτη και Ρόδο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου», δήλωσε ο CEO της TUI Γερμανίας Stefan Baumert, ενώ για το σκοπό αυτό, ο tour operator ξεκινά δέκα επιπλέον πτήσεις με τη δική του αεροπορική εταιρεία TUIfly. Στα στοιχεία που παρουσίασε η TUI σχετικά με την εικόνα του χειμερινού της προγράμματος, η Αίγυπτος αναδεικνύεται ως η πιο δημοφιλής χώρα για χειμερινές διακοπές στο πρόγραμμα της για το χειμώνα 2023/24. Συγκεκριμένα η περιοχή της Χουργκάντα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφήνοντας πίσω τα Κανάρια Νησιά που όμως συνολικά σε επιδόσεις, παραμένουν στην πρώτη θέση. Ο Baumert είπε ότι η ζήτηση για διακοπές το χειμώνα είναι υψηλότερη από πέρυσι και οι επιλογές είναι περισσότερες από ποτέ. Με περίπου 150 πτήσεις την εβδομάδα, τα Κανάρια νησιά είναι ο μεγαλύτερος προορισμός της TUIfly το χειμώνα. Το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων στην περιοχή επίσης επεκτείνεται.

Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί της TUI τον χειμώνα 2023/24

1. Χουργκάντα

2. Φουερτεβεντούρα

3. Γκραν Κανάρια

4. Τενερίφη

5. Αττάλεια

6. Μαδέρα

7. Λανθαρότε

8. Μάρσα Αλάμ

9. Μαγιόρκα

10. Πράσινο Ακρωτήριο

Σύμφωνα με την TUI, όσοι θέλουν χιόνι αντί για ήλιο, αυτή τη στιγμή κατευθύνονται κυρίως προς γειτονικές χώρες, με τον πιο δημοφιλή προορισμό για σκι φέτος τον χειμώνα να είναι η Αυστρία.

Η Ρόδος επεκτείνει η σεζόν για να ανακτήσει μέρος του τζίρου

Οι πυρκαγιές στη Ρόδο και η συζήτηση που ακολούθησε για το πώς το νησί μπορεί να ανακτήσει μέρος του τζίρου που χάθηκε, οδήγησε ουσιαστικά την TUI στο να αποφασίζει την επέκταση της τουριστικής περιόδου στο νησί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Λεπτομέρειες για τα προγράμματα του tour operator αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Στο ρεπορτάζ του fvw, η DER Touristik δηλώνει αισιόδοξη για την επιμήκυνση της σεζόν. Τα πακέτα του tour operator για τη Ρόδο προγραμματίζονται και για τον Νοέμβριο. Η Alltours έχει ήδη επεκτείνει την ταξιδιωτική περίοδο για τη Ρόδο και την Κρήτη μέχρι τον Νοέμβριο του 2023. Η Alltours όμως επίσης ότι μια σεζόν μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο εάν και οι υπόλοιπες τουριστικές υποδομές είναι ανοιχτές όπως και τα ξενοδοχεία. «Στο παρελθόν, αυτό δεν ίσχυε πάντα και παντού, γι’ αυτό και πολλές προσπάθειες για παράταση της κύριας σεζόν δεν ήταν επιτυχής», τονίζει η Alltours.

Έναρξη της σεζόν νωρίτερα λέει η TUI

Σε ρεπορτάζ του το γερμανικό τουριστικό ειδησεογραφικό μέσο fvw|TravelTalk, καταγράφει τις απόψεις των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών tour operator, που δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την επέκταση της σεζόν. Ο CEO της TUI Sebastian Ebel λέει στο fvw, ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο θέμα παράτασης της σεζόν, αλλά και έναρξης της νωρίτερα. «Εάν η ζήτηση είναι καλή, οι πτήσεις της καλοκαιρινής περιόδου θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεκινήσουν νωρίτερα, όπως έγινε φέτος με τη Μαγιόρκα και την Κρήτη».

H TUI φέτος το χειμώνα επεκτείνει την προσφορά της στη Μεγάλη Βρετανία για την Τουρκική Ριβιέρα κατά 30%, καθιστώντας τον προορισμό να λειτουργεί όλο το χρόνο. «Οι μεσογειακοί προορισμοί συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό θα συμβαίνει και στο μέλλον, αλλά βλέπουμε σαφείς δυνατότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», τονίζει ο Ebel, εξηγώντας ότι «Η σεζόν μεγαλώνει. Αυτό δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες για τους προορισμούς και για την TUI».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα