Χαλκιδική: Eπενδύσεις εκατομμυρίων σε πολυτελή ξενοδοχεία τα επόμενα δύο χρόνια

Διαβάζεται σε 5'
Χαλκιδική: Eπενδύσεις εκατομμυρίων σε πολυτελή ξενοδοχεία τα επόμενα δύο χρόνια
Πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Το ντεμπούτο της κάνει του χρόνου η αμερικανική ξενοδοχειακή αλυσίδα Hyatt στη Χαλκιδική, ενώ ετοιμάζονται για το 2025 νέα πολυτελή θέρετρα, από εγχώριες και ξένες εταιρείες.

Ανεβάζει ταχύτητες ο τουρισμός στη Χαλκιδική καθώς ετοιμάζονται μεγάλες επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, που αφορούν σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας. Ήδη φέτος άνοιξαν νέα πεντάστερα ξενοδοχεία από μεγάλες αλυσίδες. Η περιοχή πέτυχε φέτος τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο στις διεθνείς αφίξεις, μετά την Αθήνα, με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης να σημειώνει αύξηση της επιβατικής του κίνησης από το εξωτερικό η οποία άγγιξε μέχρι το τέλος Οκτώβρη το 20%, ποσοστό που μεταφράζεται σε πάνω από 3,5 εκατ. επιβάτες.

Οι περισσότεροι ξένοι που διακινούνται μέσω του αεροδρομίου Μακεδονία καταλήγουν στη Χαλκιδική, για να περάσουν τις διακοπές τους. Η περιοχή κατάφερε να αντικαταστήσει τις απώλειες των Ρώσων τουριστών με ταξιδιώτες από άλλες αγορές. Οι Γερμανοί τουρίστες είναι πρώτοι σε νούμερα με διαφορά από τους δεύτερους Βρετανούς, ενώ οι Κύπριοι βρίσκονται σταθερά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην τρίτη θέση. Τη δεκάδα των αεροπορικών αφίξεων συμπληρώνουν τουρίστες από Ιταλία, Αυστρία, Πολωνία, Ισραήλ, Ελβετία, Ολλανδία και Γαλλία. Οι ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία και άλλες κυρίως βαλκανικές χώρες, είναι επίσης στις πρώτες θέσεις, καθώς η πρόσβαση μέσω των μεθοριακών σταθμών είναι εύκολη.

Λαμπερή άφιξη την Άνοιξη του 2024

Η Hyatt Hotels θα κάνει την πλέον ηχηρή άφιξη την Άνοιξη του 2024 στη Χαλκιδική, με το νέο ξενοδοχείο Zoëtry Halkidiki στην περιοχή της Σάνης, που θα λειτουργεί με τη μέθοδο του all-inclusive. Θα διαθέτει 105 δωμάτια και σουίτες, ενώ η παραλία κάτω από το ξενοδοχείο θα προσεγγίζεται αποκλειστικά μέσω ενός πανοραμικού ανελκυστήρα. Επιπλέον θα διαθέτει spa, γυμναστήριο, πισίνα πάνω στη θάλασσα, δυο à la carte εστιατόρια γκουρμέ, ένα εστιατόριο μπουφέ, τρία μπαρ και πολλά εσωτερικά και εξωτερικά σαλόνια. Ως μέρος του concept Endless Privileges οι ένοικοι θα απολαμβάνουν εδώ ανέσεις, όπως λειτουργικά δωμάτια, ελεύθερο check-in και check-out, γκουρμέ κουζίνα, απεριόριστη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα και πολλά άλλα.

Μέσα στο 2023 έλαβαν άδειες τουλάχιστον ακόμη 10 εταιρείες για νέα ξενοδοχεία, ή επεκτάσεις υπαρχόντων σε όλη την περιοχή της Χαλκιδικής, ανάμεσα τους και ένα πολυτελές θέρετρο στο νησάκι Διάπορος.

Domes Noruz Kassandr

Domes και Zeus στην αγορά της Χαλκιδικής

Ήδη από το 2022 η ZEUS International μπήκε στην αφορά της Χαλκιδικής, αναλαμβάνοντας την διαχείριση του νεότευκτου πολυτελούς resort Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort.

Φέτος η εταιρεία λειτούργησε το και το υπερπολυτελές Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Το θέρετρο, αποτελείται από συνολικά 171 δωμάτια, μπανγκαλόου των 100 τ.μ., σουίτες 150 τ.μ. και βίλες άνω των 220 τ.μ., ενώ θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν του χρόνου επιπλέον 89 premium δωμάτια και βίλες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους.

Στη Χαλκιδική επεκτάθηκε από φέτος και ο ξενοδοχειακός όμιλος των Domes Hotels, με το άνοιγμα του Domes Noruz Kassandra, που βρίσκεται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Αποτελείται από 182 δωμάτια και σουίτες και μια μεγάλη πισίνα. Ακόμη διαθέτει ανοιχτό γυμναστήριο, δύο ευρύχωρες σουίτες Spa έχουν δημιουργηθεί για να φιλοξενούν θεραπείες από το βραβευμένο SOMA Spa της Domes, που συνδυάζουν αρχαίες ελληνικές αλλά και σύγχρονες μεθόδους ευεξίας.

Anjul Zeus
Anjul Zeus

Πολυτελείς μονάδες ανοίγουν το 2025

Ο όμιλος Mitsis Hotels θα κάνει ντεμπούτο στη Χαλκιδική το 2025, με δύο νέα πολυτελή ξενοδοχεία. Πρόκειται για ένα νέο συγκρότημα, δύο ξενοδοχείων για τα οποία ο ξενοδοχειακός όμιλος προχώρησε σε 20-ετή συμφωνία διαχείρισης με την εταιρεία Happy Holidays Α.Ε. Η νέα μονάδα είναι τοποθετημένη στη Σάρτη, παραθαλάσσια περιοχή στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας και θα περιλαμβάνει ένα πεντάστερο Boutique Hotel, δυναμικότητας 52 δωματίων, που θα διαθέτει μια εξωτερική και μια εσωτερική πισίνα, μικρές ιδιωτικές πισίνες και sharing pools, ένα συνεδριακό κέντρο 150 ατόμων καθώς και wellness & spa κέντρο με γυμναστήριο. Το δεύτερο ξενοδοχείο θα είναι επίσης πέντε αστέρων με τη μορφή All-Suites Hotel δυναμικότητας 98 δωματίων, που θα περιλαμβάνει μια εξωτερική και μια εσωτερική πισίνα, μικρές ιδιωτικές πισίνες και sharing pools, ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας και γυμναστήριο.

Το mega fund της Goldman Sachs Asset Management, προχωρά στην ανακαίνιση των τριών ξενοδοχείων που εξαγόρασε από το Ghotel Group και τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν το 2025. Οι μονάδες βρίσκονται κοντά στην πόλη της Καλλιθέας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, τα πρώην Pallini Beach 4 αστέρων με 485 δωμάτια και bungalows και το 4 αστέρων Athos Palace Hotel με 413 δωμάτια και το Theophano Imperial Palace 5 αστέρων με 151 δωμάτια. Τα ξενοδοχεία θα ανακαινισθούν ριζικά και θα μεταμορφωθούν σε θέρετρα πολυτελείας, με την επένδυση να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα