Τράπεζα Ελλάδος: Οικονομική ενίσχυση του ΕΟΔΥ με 5 εκατ. ευρώ

Τράπεζα της Ελλάδος
Τράπεζα της Ελλάδος EUROKINISSI

Στην οικονομική ενίσχυση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού προχωράει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην απόφαση να προχωρήσει στην ενίσχυση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, προχώρησε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο συνήλθε εκτάκτως λόγω του επείγοντος σε ειδική σύνθεση την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 μετά από πρόσκληση του Προέδρου του και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το εθνικό σύστημα υγείας και η χώρα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της νόσου COVID-19, αποφάσισε τη διάθεση ποσού 5.000.000 ευρώ, ως συνεισφορά της Τράπεζας στο έργο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ο οποίος συντονίζει τις δράσεις  για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ποσό αυτό θα κατατεθεί στο λογαριασμό του ΕΟΔΥ που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διατεθεί για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, κατά την κρίση του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις ανάγκες του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζα της Ελλάδος, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network