news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Τράπεζες: Κλειστή η στρόφιγγα του δανεισμού προς τις επιχειρήσεις

Την ώρα που οι τράπεζες έχουν για πρώτη φορά εδώ και χρόνια άφθονη ρευστότητα από καταθέσεις και παροχές δανεισμού με αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ, οι καθαρές ροές πιστώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα είναι αρνητικές.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση καταθέσεων κατά 2,5 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις αύξησαν τα ποσά που έχουν κατατεθειμένα στις τράπεζες. Ταυτόχρονα, τον Οκτώβριο, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 2,5% από 2,4% τον προηγούμενο μήνα.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα κατά 1,1 δισ.

Στα 153,1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ΤτΕ. Αύξηση της πιστωτικής επέκτασης από τις τράπεζες, σε αναστολή δάνεια ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

ΤτΕ: Ολοκληρώνονται τα τετ α τετ Στουρνάρα - τραπεζιτών για την BadBank

Κλείνει αύριο ο κύκλος των κατ’ ιδίων παρουσιάσεων της BadBank από τον Γ. Στουρνάρα προς τις διοικήσεις των τραπεζών. Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις. Κλειστά κρατά ακόμη τα χαρτιά της η Κυβέρνηση.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα χέρια της κυβέρνησης η πρόταση για BadBank

Η παρουσίαση του σχεδίου της ΤτΕ έρχεται την ώρα που κορονοϊός πιέζει για τη διερεύνηση όλων των πιθανών λύσεων για τη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών εφόσον αυτές είναι εφαρμόσιμες.

Κατάθεση σε τράπεζα

ΤτΕ: "Φρένο" σε νέα δάνεια και καταθέσεις τον Αύγουστο

Η καθαρή ροή χρηματοδότησης περιορίστηκε σε 1,4 δις. ευρώ τον Αύγουστο από 3 δις. ευρώ το Ιούλιο, ενώ και οι καταθέσεις στο σύνολο της οικονομίας καταγράφουν αύξηση μόλις 128 εκατ. ευρώ έναντι 3,1 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Σε διαφορετική γραμμή με την ΤτΕ για το νέο Πτωχευτικό νόμο

Αποστάσεις από τις θέσεις των τραπεζών για τις εκτιμώμενες επιπτώσεις του νέου Πτωχευτικού Κώδικα στη δημιουργία νέων κόκκινων δανείων, πήρε χθες ο Γ. Στουρνάρας. Τι φοβούνται οι τράπεζες

ΤτΕ: Αύξηση ενεργητικού για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις

ΤτΕ: Αύξηση ενεργητικού για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε χρεωστικούς τίτλους αυξήθηκε σε 12,153 δισ. ευρώ στο τέλος του β' τριμήνου του 2020, έναντι 11,756 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

Χρήματα

Τράπεζες: Γιατί ο κορονοϊός εκτίναξε τις καταθέσεις

Στα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση καθώς και στα μέτρα της ΕΚΤ για την ενίσχυση της ρευστότητας,αποδίδεται η αύξηση, μετά από χρόνια, των καταθέσεων. Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ.

Ακίνητα στην Αθήνα.

Προστασία πρώτης κατοικίας μόνο για τους οικονομικά ευάλωτους

Μοναδική προστασία, με το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, το επίδομα στέγασης και η μεταβίβαση της πρώτης κατοικίας στον ειδικό Φορέα με διαμονή για 12 έτη έναντι ενοικίου και δικαίωμα επαναγοράς. Τελευταία ευκαιρία το Πρόγραμμα Γέφυρα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤτΕ: Προχωράει την λύση Bad Bank μέχρι το φθινόπωρο

Ο Διοικητής της ΤτΕ σε συνεργασία με τους συμβούλους εξετάζουν αναλυτικά όλες τις πτυχές της υπό διαμόρφωσης πρότασης και σύντομα θα είναι σε θέση να απαντήσουν σε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση της πρότασης.

Χαρτονομίσματα του ευρώ

Τράπεζες: Σε ποιους κλάδους καταγράφονται τα περισσότερα κόκκινα δάνεια

Εστίαση, Πληροφορική και Μέσα Ενημέρωσης είναι οι κλάδοι με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια για το 2019 σύμφωνα με την ΤτΕ. Λιγότερες προβλέψεις σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μ.ο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τράπεζα Ελλάδος: Ανάγκη για επιπλέον ενέργειες για τα κόκκινα δάνεια

Άμεση προτεραιότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος των NPEs που αναμένεται να αυξηθούν λόγω πανδημίας. Πρόταση για δημιουργία bad bank επεξεργάζεται η ΤτΕ. Πώς θα καλυφθούν οι ζημιές.

Πολίτης με χρήματα στο χέρι

Γιατί οι τράπεζες δεν ανησυχούν για το νέο κύμα κόκκινων δανείων

Ποιες κινήσεις των τραπεζιτών δείχνουν ότι το νέο κύμα κόκκινων δανείων δεν τους ανησυχεί. Τα νέα πλάνα μείωσης των κόκκινων δανείων που ετοιμάζουν για τον SSM, η παράταση στα μορατόρια, οι ΑΜΚ και οι προβλέψεις

ALPHABANK  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η στρατηγική εξυγίανσης του ισολογισμού

Προπομπό για την επιτυχή έκβαση του χαρτοφυλακίου Galaxy αποτελεί η συμφωνία της Alpha Bank για την πώληση του πακέτου Neptune στη Fortress έναντι 264 εκατ. Την Παρασκευή οι μη δεσμευτικές προσφορές για το Galaxy.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ο κορονοϊός απορρύθμισε τον μηχανισμό μείωσης των κόκκινων δανείων

Με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς κινήθηκαν, σύμφωνα με την ΤτΕ, το πρώτο τρίμηνο του 2020 τόσο οι ρυθμίσεις κόκκινων δανείων όσο και η μείωση του αποθέματος. Φόβος για νέο κύμα κόκκινων δανείων.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση χορηγήσεων και καταθέσεων τον Μάιο

Πώς ο κορονοϊός και τα μέτρα της κυβέρνησης δημιουργούν νέα δεδομένα στις βασικές τραπεζικές εργασίες. Πιστωτική επέκταση 4% μετά από καιρό το Μάιο. Μεγάλη αύξηση στις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα.

Σε doValue Greece μετονομάζεται η Eurobank FPS

Σε doValue Greece μετονομάζεται η Eurobank FPS

Θ. Καλαντώνης: Κόμβος ανάπτυξης σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη η doValue. Από το σύνολο των 7 υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων που έχει, αξίας άνω των 26 δισ. ευρώ, περίπου το 40% αφορά στη Eurobank ενώ το υπόλοιπο 60% αφορά σε άλλους διεθνείς επενδυτές.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Κατά 1,4 δισ. αυξήθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας αυξήθηκε σε 2,1% από 0,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 2,57 δισ. ευρώ,

ΑΤΜ

Τράπεζες: Ανάσα ρευστότητας από την αύξηση των καταθέσεων

Τρεις οι λόγοι που καταγράφεται αύξηση των καταθέσεων εν μέσω κορονοϊού. Στροφή των επενδυτών σε επενδύσεις χαμηλού ρίσκου, μείωση δαπανών για τα νοικοκυριά, διατήρηση ρευστότητας ασφαλείας για τις επιχειρήσεις

Άνδρας που φοράει μάσκα έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Πώς η Ευρώπη μπορεί να σώσει την παρτίδα για την Ελλάδα

Παρά την γνωστή καθυστέρηση με την οποία παίρνει τις αποφάσεις της η Ευρώπη, μπορεί τελικά να αλλάξει το παιχνίδι και να σώσει την κατάσταση και για τους "μεγάλους" της Ευρωζώνης, αλλά και για την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

ΣΥΡΙΖΑ για Στουρνάρα: "Θα ξανασυναντηθούμε όποτε θα μπορεί να υπονομεύει την επόμενη κυβέρνηση"

"Τουλάχιστον τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του" αναφέρει μεταξύ άλλων στο σχόλιό της η αξιωματική αντιπολίτευση για την ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Νέο μοντέλο ρυθμίσεων δανείων με χρονική επιμήκυνση έως και 3 χρόνια

Τις σημερινές διευκολύνσεις, θα ακολουθήσουν νέες πιο βαθιές ρυθμίσεις διάρκειας δύο έως τριών ετών. Εκτιμήσεις για αύξηση των κόκκινων δανείων έως 18 δισ. από την ΤτΕ που ζητά την δημιουργία Bad Bank.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Χειρότερος ο κορονοϊός από τις οικονομικές κρίσεις του 2008 και του 2010

"Η κοινή νομισματική πολιτική και η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας" τονίζει σε άρθρο του στη Handelsblatt ο Διοικητής της ΤτΕ.

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: Όροι και προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε ρυθμίσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τόσο τα φυσικά πρόσωπα όσο και οι επιχειρήσεις προκειμένου να ενταχθούν στο πάγωμα των δανείων τους για τρεις μήνες και να λάβουν από τις τράπεζες σειρά διευκολύνσεων.