news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ALPHABANK  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η στρατηγική εξυγίανσης του ισολογισμού

Προπομπό για την επιτυχή έκβαση του χαρτοφυλακίου Galaxy αποτελεί η συμφωνία της Alpha Bank για την πώληση του πακέτου Neptune στη Fortress έναντι 264 εκατ. Την Παρασκευή οι μη δεσμευτικές προσφορές για το Galaxy.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ο κορονοϊός απορρύθμισε τον μηχανισμό μείωσης των κόκκινων δανείων

Με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς κινήθηκαν, σύμφωνα με την ΤτΕ, το πρώτο τρίμηνο του 2020 τόσο οι ρυθμίσεις κόκκινων δανείων όσο και η μείωση του αποθέματος. Φόβος για νέο κύμα κόκκινων δανείων.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση χορηγήσεων και καταθέσεων τον Μάιο

Πώς ο κορονοϊός και τα μέτρα της κυβέρνησης δημιουργούν νέα δεδομένα στις βασικές τραπεζικές εργασίες. Πιστωτική επέκταση 4% μετά από καιρό το Μάιο. Μεγάλη αύξηση στις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα.

Σε doValue Greece μετονομάζεται η Eurobank FPS

Σε doValue Greece μετονομάζεται η Eurobank FPS

Θ. Καλαντώνης: Κόμβος ανάπτυξης σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη η doValue. Από το σύνολο των 7 υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων που έχει, αξίας άνω των 26 δισ. ευρώ, περίπου το 40% αφορά στη Eurobank ενώ το υπόλοιπο 60% αφορά σε άλλους διεθνείς επενδυτές.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Κατά 1,4 δισ. αυξήθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας αυξήθηκε σε 2,1% από 0,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 2,57 δισ. ευρώ,

ΑΤΜ

Τράπεζες: Ανάσα ρευστότητας από την αύξηση των καταθέσεων

Τρεις οι λόγοι που καταγράφεται αύξηση των καταθέσεων εν μέσω κορονοϊού. Στροφή των επενδυτών σε επενδύσεις χαμηλού ρίσκου, μείωση δαπανών για τα νοικοκυριά, διατήρηση ρευστότητας ασφαλείας για τις επιχειρήσεις

Άνδρας που φοράει μάσκα έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Πώς η Ευρώπη μπορεί να σώσει την παρτίδα για την Ελλάδα

Παρά την γνωστή καθυστέρηση με την οποία παίρνει τις αποφάσεις της η Ευρώπη, μπορεί τελικά να αλλάξει το παιχνίδι και να σώσει την κατάσταση και για τους "μεγάλους" της Ευρωζώνης, αλλά και για την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

ΣΥΡΙΖΑ για Στουρνάρα: "Θα ξανασυναντηθούμε όποτε θα μπορεί να υπονομεύει την επόμενη κυβέρνηση"

"Τουλάχιστον τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του" αναφέρει μεταξύ άλλων στο σχόλιό της η αξιωματική αντιπολίτευση για την ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Νέο μοντέλο ρυθμίσεων δανείων με χρονική επιμήκυνση έως και 3 χρόνια

Τις σημερινές διευκολύνσεις, θα ακολουθήσουν νέες πιο βαθιές ρυθμίσεις διάρκειας δύο έως τριών ετών. Εκτιμήσεις για αύξηση των κόκκινων δανείων έως 18 δισ. από την ΤτΕ που ζητά την δημιουργία Bad Bank.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Χειρότερος ο κορονοϊός από τις οικονομικές κρίσεις του 2008 και του 2010

"Η κοινή νομισματική πολιτική και η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας" τονίζει σε άρθρο του στη Handelsblatt ο Διοικητής της ΤτΕ.

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: Όροι και προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε ρυθμίσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τόσο τα φυσικά πρόσωπα όσο και οι επιχειρήσεις προκειμένου να ενταχθούν στο πάγωμα των δανείων τους για τρεις μήνες και να λάβουν από τις τράπεζες σειρά διευκολύνσεων.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα Ελλάδος: Οικονομική ενίσχυση του ΕΟΔΥ με 5 εκατ. ευρώ

Στην οικονομική ενίσχυση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού προχωράει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: κατά 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις ιδιωτών το Φεβρουάριο

Στα 142,2 δισ. ευρώ ανήλθαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Φεβρουάριο καταγράφοντας άνοδο κατά 1,1 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση. Για το ίδιο διάστημα η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότηση της οικονομίας ήταν θετική κατά 302 εκατ. ευρώ.

Συναλλαγή με μηχάνημα POS

Τράπεζες: Αυξάνονται στα 50 ευρώ οι ανέπαφες συναλλαγές

Το όριο συναλλαγών με κάρτες, χωρίς ΡΙΝ, αυξάνεται λόγω κορονοϊού στα 50 από 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα. Παράλληλα θα ανακοινωθούν για ποιες συναλλαγές θα επιτρέπεται η επίσκεψη στο κατάστημα.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 80 εκατ. ευρώ το ταξιδιωτικό πλεόνασμα τον Ιανουάριο

Αύξηση κατά 24,4% κατέγραψαν τον Ιανουάριο του 2020 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 287 εκατ. ευρώ. Τα μεγέθη είναι πριν εφαρμοστούν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού.

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας

Γιατί η πρόβλεψη του Γιάννη Στουρνάρα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη-Κάποιοι μιλούν ήδη για ύφεση από 2% έως και 5%!

Τουρισμός, εξαγωγές, ναυτιλία, η λεγόμενη εξωστρεφής οικονομία, πάνω στην οποία στηρίζεται το ΑΕΠ της χώρας, καταρρέει ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Το γεγονός ότι η ύφεση θα είναι παγκόσμια, καθιστά πολύ πιο δύσκολή την "επόμενη ημέρα"!

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στον "αέρα" οι στόχοι μείωσης των κόκκινων δανείων των τραπεζών

Την εκτίμησή της ότι ο στόχος μείωσης του ποσοστού των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων που έχουν θέσει οι τράπεζες αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά λόγω του κορωνοϊού εκφράζει η ΤτΕ στην ετήσια έκθεση της.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Για ποιες συναλλαγές δεν χρειάζεται φυσική παρουσία στο κατάστημα

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις συναλλαγές που μπορούν να διενεργηθούν χωρίς τη φυσική παρουσία των συναλλασσομένων στα τραπεζικά καταστήματα εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Βουλή των Ελλήνων (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Έξι κουίζ (ξανά) για αρχάριους αλλά και …δυνατούς λύτες

Ποιοι διαδίδουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς προορίζεται για τη θέση …Στουρνάρα, ποιος ήταν ο ένας στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπερψήφισε το Σχέδιο Προϋπολογισμού, ποιος δημοσιογράφος έφυγε από τον Οργανισμό «Ελλάδα 2021» μόλις …πήγε και ποια πρώην υπουργός κυκλοφορεί βιβλίο με πολλά …πιπεράτα γεγονότα από την εποχή της κρίσης…

O Γιάννης Στουρνάρας.

Ολοταχώς προς νέα θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας ο Γιάννης Στουρνάρας

Τόσο ο ίδιος, όσο κυρίως ο πρωθυπουργός, αποφεύγουν να πουν στην παρούσα φάση το παραμικρό για το θέμα, ιο πληροφορίες, όμως, των «Παιχνιδιών Εξουσίας», επιμένουν πως η σχετική απόφαση έχει ήδη ληφθεί

Αύξηση των εσόδων σημείωσε ο τουρισμός το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019

Τουρισμός: Αύξηση εσόδων κατά 14,1 %

Παρόλο τη μικρή αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, τα έσοδα την ίδια περίοδο ξεπέρασαν τα 16,1 δισ. ευρώ.

ΟΔΔΗΧ: Δανεισμός ως 9 δισ. το 2020 - Από την Παρασκευή στην ΤτΕ η δόση από τα κέρδη ομολόγων

ΟΔΔΗΧ: Δανεισμός ως 9 δισ. το 2020 - Από την Παρασκευή στην ΤτΕ η δόση από τα κέρδη ομολόγων

Δημόσιο δανεισμό από 4 έως και 9 δισ. ευρώ προσαρμοσμένο στις αβεβαιότητες του 2020 θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα δημοσιεύσει σήμερα ο ΟΔΔΗΧ για τον επόμενο χρόνο.

Κτίριο Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 6,3 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 11μηνο του 2019

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε έλλειμα 1,26 δισ. ευρώ από τα 15,1 δισ. ευρώ πλεόνασμα της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.