ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ακίνητα στην Αθήνα

Σε ετοιμότητα οι Servicers για τον κίνδυνο νέων κόκκινων δανείων

Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής νέο κύμα κόκκινων δανείων, τονίζουν οι μεγάλοι Servicers που αναμένουν σημαντικά αποτελέσματα από τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Θετικές οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων. Σε εγρήγορση ΤτΕ.

Ακίνητα στην Αθήνα

ΤτΕ: Οι 3 λόγοι που συντηρούν το "ράλι" στα ακίνητα

Παρά το κλίμα αβεβαιότητας, η ΤτΕ εκτιμά ότι ο Τουρισμός, η ζήτηση σε συνδυασμό με το επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και οι χαμηλές, συγκριτικά με πριν την κρίση τιμές, διατηρούν θετικές τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Καλαμάτα: Άνδρας εισέβαλε με αυτοκίνητο στο προαύλιο της Τράπεζας της Ελλάδας - Βίντεο με τη σύλληψή του

Καλαμάτα: Άνδρας εισέβαλε με αυτοκίνητο στο προαύλιο της Τράπεζας της Ελλάδας - Βίντεο με τη σύλληψή του

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στην Καλαμάτα, όταν ένας άνδρας εισέβαλε με το όχημά του στο προαύλιο της Τράπεζας της Ελλάδας. Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας.

Η Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Τρεις προκλήσεις για τις τράπεζες από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια του πολέμου και τις επιπτώσεις του στην πραγματική οικονομία λειτουργεί αποτρεπτικά για τη λήψη οικονομικών αποφάσεων από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Πολίτες με μάσκα στο Σύνταγμα

Τράπεζες: Ακρίβεια και φόροι "τρώνε" τις καταθέσεις

Τραπεζικές πηγές τονίζουν ότι το «απόθεμα» των που δημιουργήθηκε την διετία 2019-2021, με την εισροή των καταθέσεων των 37 δισ. ευρώ, χρησιμοποιείται φέτος για να πληρωθούν λογαριασμοί ρεύματος, καύσιμα καθώς και οι φορολογικές υποχρεώσεις.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Η ΤτΕ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο πληθωρισμού

Σε ομιλία του στο Συνέδριο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η τράπεζα είχε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο του 2021 για τον κίνδυνο έξαρσης του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η υπηρεσία BNPL

"Αγόρασε τώρα - Πλήρωσε αργότερα": Η νέα υπηρεσία πίστωσης που "παρακάμπτει" τις τράπεζες

Η υπηρεσία προσομοιάζει με το σύστημα των άτοκων δόσεων που παρέχουν οι τράπεζες με τη διαφορά ότι πλέον η πίστωση δεν περνά από την τράπεζα, αλλά από τον έμπορο και ανεξάρτητους παρόχους που εξειδικεύονται σε αυτές τις λύσεις.

Ο Πρόεδρος του SSM Andrea Enria

Τράπεζες: Με "βαριά" ατζέντα ο Πρόεδρος του SSM στην Αθήνα

Σε εξονυχιστικό έλεγχο θα υποβάλει το εγχώριο πιστωτικό σύστημα στις αρχές Μάιου ο Πρόεδρος του SSM Andrea Enria κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα. Η ατζέντα της επίσκεψης και οι συστάσεις στις ελληνικές τράπεζες

Σπίτια στην Αθήνα

Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ στο real estate

Σύμφωνα με τον πρώην υποδιοικητή της ΤτΕ Θ. Μητράκο υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το Ισραήλ για κατοικίες και ξενοδοχεία και από τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά. Υπάρχουν πολύ υψηλές αποδόσεις και αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: "Η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωση ανθεκτικότητα το 2021"

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος υπογράμμισε πως το 2021 η ελληνική οικονομία κατάφερε να καλύψει τις απώλειες που προκλήθηκαν από την πανδημία και προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Ακίνητα στην Αττική

Alpha Bank: Άνοδος των τιμών των ακινήτων παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τις επιπτώσεις για την εγχώρια κατασκευαστική δραστηριότητα και την αγορά ακινήτων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία επιχειρεί να αποτυπώσει με έκθεσή της η τράπεζα. Γιατί αναμένεται άνοδος στις τιμές.

ΤτΕ: Μικρή μείωση των καταθέσεων τον Φεβρουάριο

ΤτΕ: Μικρή μείωση των καταθέσεων τον Φεβρουάριο

Στα 177,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε 10,3% τον Φεβρουάριο του 2022 από 10,0% τον προηγούμενο μήνα.

Ακίνητα στην Αθήνα

ΤτΕ: Αύξηση κατά 7,1% στις τιμές των διαμερισμάτων το 2021

Για το 2021, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα νέα διαμερίσματα ήταν 7,4%, έναντι αύξησης 4,9% το 2020, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης για τα παλαιά διαμερίσματα ήταν 6,9% το 2021, έναντι αύξησης 4,2% το 2020.

O Θεόδωρος Πελαγίδης

Πελαγίδης: Αναμένεται υψηλότερος και αυτοτροφοδοτούμενος πληθωρισμός με χαμηλότερη ανάπτυξη

Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε ότι εάν το φαινόμενο συνεχιστεί και χειροτερέψει, ιδιαίτερα σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, θα μπορούσε να εξεταστεί η επιλογή στοχευμένων πολιτικών σε ευάλωτα νοικοκυριά, αν και τα περιθώρια είναι περιορισμένα.

Παγκρήτια Τράπεζα

Πράσινο φως από την ΤτΕ για την εξαγορά της HSBC Ελλάδος από την Παγκρήτια Τράπεζα

Μετά την εξαγορά της HSBC και την συγχώνευση με την Χανίων η Παγκρήτια θα έχει ενεργητικό 5 δις. ευρώ και δίκτυο 90 καταστημάτων ενώ θα είναι ικανή να διαδραματίσει ρόλο στη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Αυξημένη ζήτηση για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της ΤτΕ αύξηση παρουσίασε το δ τρίμηνο του 2021 η συνολική ζήτηση για επιχειρηματικά και για στεγαστικά δάνεια. Η τάση θα συνεχιστεί και το α τρίμηνο του 2022.

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Στουρνάρας

Ανδρουλάκης: Λάθος της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης ως ένα διευρυμένο ΕΣΠΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα, με σκοπό την ενημέρωσή του για την οικονομία της χώρας. Χαρακτήρισε "λάθος της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης ως ένα διευρυμένο ΕΣΠΑ".

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση των ιδιωτικών καταθέσεων κατά 4,3 δις τον Δεκέμβριο

Σημαντική άνοδος καταγράφεται τον Δεκέμβριο του 2021 στις καταθέσεις τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών. Σύμφωνα με την ΤτΕ ο ετήσιος ρυθμός της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε σε 10,1%.

Καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική

Τράπεζες: Οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν "φύλακτρα" για τις καταθέσεις τους

Η πολιτική της ΕΚΤ, η αύξηση του πληθωρισμού και η ανάγκη των τραπεζών για βελτίωση της κερδοφορίας τους, οδηγεί για πρώτη φορά τα καταθετικά επιτόκια σε αρνητικά επιτόκια. Το μέτρο δεν θα επεκταθεί στις καταθέσεις των νοικοκυριών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Ορόσημο τα 20 χρόνια του ευρώ στην Ελλάδα

Στο ετήσιο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της Τράπεζας της Ελλάδος ο διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το 2022 θα αποδειχθεί η αρχή του τέλους της πανδημίας

Τράπεζα της Ελλάδος

Προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον" γράφει στο NEWS 24/7 για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και εξηγεί το πώς θα γίνει η μετάβαση σε ένα βιώσιμο παραγωγικό πρότυπο.

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: "Καμπανάκι" Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας

Την εκτίμησή του ότι σημαντικό ποσοστό από τα ρυθμισμένα δάνεια θα καταγραφεί ως μη εξυπηρετούμενο το δ΄ τρίμηνο του 2021 και το 2022 εξέφρασε ο Διοικητής της ΤτΕ καλώντας τις τράπεζες σε εγρήγορση.

Γυναίκα σε σούπερ μάρκετ

Ακρίβεια: Σε ασφυκτικό κλοιό ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, κατοικίες κι ενέργεια τα νοικοκυριά

Μεγάλο βάρος καλούνται να σηκώσουν τα νοικοκυριά καθώς το κύμα ανατιμήσεων δεν έχει τέλος. Την ίδια ώρα παράγοντες της αγοράς αλλά και θεσμικοί φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των ενεργειακών τιμών αλλά και του πληθωρισμού.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Τέσσερις δράσεις από τον "κουμπαρά" των εθελοντικών προσφορών για την πανδημία

Την άνοιξη του 2020, με το πρώτο κύμα της πανδημίας, το Υπουργείο Οικονομικών, άνοιξε στην Τράπεζα της Ελλάδος ειδικό λογαριασμό για την κατάθεση δωρεών, όσων επιθυμούσαν να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Συναγερμός για τις ηλεκτρονικές απάτες ενόψει εορτών

Τράπεζες: Συναγερμός για τις ηλεκτρονικές απάτες ενόψει εορτών

Αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου να υπάρξει μια συνολική στρατηγική ενημέρωσης των καταναλωτών εν όψει της εορταστικής περιόδου. Ο χάρτης της απάτης και οι συστάσεις των τραπεζών.

Ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας

ΤτΕ: Ασφυκτική πίεση στους Servicers για πιο γενναίες ρυθμίσεις δανείων

Νέες αυστηρές συστάσεις του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα στις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων για πιο γενναίες ρυθμίσεις δανείων. Βιώσιμες οι μισές επιχειρήσεις των οποίων τα δάνεια βρίσκονται στα funds.