ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Αν υπάρξουν καθυστερήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να μην υπάρξει ανάκαμψη φέτος

Αν δεν υπάρξει πρόσβαση της Ελλάδας στα κονδύλια, το πρόβλημα θα είναι πολύ σοβαρό, καθώς θα προσφέρουν 1,2% στο ΑΕΠ κάθε χρόνο, τόνισε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Πού θα κατευθυνθούν μετά το τέλος της πανδημίας οι αυξημένες καταθέσεις

Η αύξηση των καταθέσεων αναμένεται να τροφοδοτήσει σημαντικό μέρος της ανάκαμψης της οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης των καταναλωτικών και επενδυτικών δαπανών μόλις υποχωρήσει η εν εξελίξει πανδημία.

Ακίνητα

ΤτΕ: Ποιες κατηγορίες ακινήτων προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν την επανεκκίνηση και τους ρυθμούς αποκατάστασης των επιμέρους τομέων της αγοράς. Οι εκτιμήσεις για οικιστικά επαγγελματικά και γραφεία. Πού επενδύουν οι ΑΕΕΑΠ.

Γιάννης Στουρνάρας.

Τράπεζες: Ηχηρό καμπανάκι Στουρνάρα για αναβαλλόμενο φόρο και νέα κόκκινα δάνεια

Σύσταση του κεντρικού τραπεζίτη για εναλλακτική λύση στο ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών εφόσον δεν υιοθετηθεί η πρόταση για bad bank. Οι συνέπειες της πανδημίας, το ύψος των νέων κόκκινων δανείων και ο Ηρακλής ΙΙ. 

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα της Ελλάδος: Ανάπτυξη 4,2% για το 2021

Η ταχύτητα των εμβολιασμών, η διατήρηση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων και η ταχύτητα ενεργοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης θα κρίνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι προκλήσεις των ελληνικών τραπεζών

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Αναγκαία η μείωση ποσοστού του ΤΧΣ στην Πειραιώς κάτω από το 33,4%

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας χαρακτήρισε αναγκαία, για μια σειρά από λόγους, την ΑΜΚ της Πειραιώς. Ενθαρρυντικά τα μηνύματα που έρχονται από τους διεθνείς επενδυτές δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Το αποτύπωμα της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων

Πλήρη και αναλυτική εικόνα των συνεπειών της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων τους, έδωσαν στους διεθνείς επενδυτές οι τέσσερις τραπεζίτες. Με όπλο την ενθαρρυντική εικόνα ετοιμάσουν την στρατηγική μείωσής τους σε μονοψήφιο ποσοστό.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά 741 εκατ. τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με την ΤτΕ τον Φεβρουάριο, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαμορφώθηκαν στα 162,64 δισ. ευρώ, έναντι 161,89 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Θετική ροή χρηματοδότησης κατά 306 εκατ. ευρώ.

Χρήματα

ΤτΕ: Μείωση των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα κατά 1,1 δισ. τον Ιανουάριο

Οι καταθέσεις των ιδιωτών μειώθηκαν τον Ιανουάριο, στα 161,9 δισ. ευρώ από 166,3 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αυξημένες οι καταθέσεις των νοικοκυριών κατά 655 εκατ. ευρώ. Στο 15,8% αυξήθηκε η πιστωτική επέκταση, με καθαρή ροή δανείων 1,85 δισ. ευρώ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας

Κάνοντας εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας η πλειονότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων κατάφερε να διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων και της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, σε όλα τα στάδια της αλυσίδας.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Κλειστές οι στρόφιγγες των δανείων παρά την ρευστότητα ρεκόρ

Μόλις 5 δις. ευρώ σε σύνολο 46 δις. διατέθηκε από τις τράπεζες για την χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Γιατί οι τράπεζες κρατούν κλειστές τις κάνουλες. Στο πάγο βάζει η κυβέρνηση την πρόταση για δημιουργία Bad Bank.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Κόκκινα δάνεια και αναβαλλόμενος φόρος οι μεγάλες προκλήσεις για τις τράπεζες

Τα σημάδια της κρίσης θα είναι πιο ορατά μετά την άρση των μέτρων στήριξης τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ μιλώντας στη Βουλή παρουσιάζοντας την πρότασή του για την δημιουργία Bad Bank

Η Τράπεζα της Ελλάδας

Χαντζηνικολάου (Πρόεδρος ΕΕΤ): 15 δισ. νέα δάνεια από τις τράπεζες φέτος

Μιλώντας στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τόνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να δοθεί δανεισμός σε εταιρείες που δεν πληρούν τα κριτήρια καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να επιτρέψουν τη δημιουργία νέας γενιάς κόκκινων δανείων.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Καμπανάκι από τον SSM για αναπροσαρμογή των business plans

Αυξάνεται η ανησυχία του SSM για τις ελληνικές τράπεζες καθώς διαπιστώνει ότι η πανδημία προκαλεί πίεση στη ρευστότητα, υποχώρηση της κεφαλαιακής επάρκειας και επιβράδυνση την πορεία ανάκαμψης.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

ΤτΕ: Προτείνει για υποδιοικητή τη Χρ. Παπακωνσταντίνου

Στο υπουργικό η πρόταση της ΤτΕ για την κάλυψη της θέσης του Μ. Μητράκου. Η κα Παπακωνσταντίνου από το 2017 ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της PQH Ενιαίος Εκκαθαριστής Α.Ε.

Το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου

Τράπεζες: Κυβερνητικές συστάσεις για ενίσχυση της ρευστότητας προς την οικονομία

Κατά την χθεσινή σύγκλιση του Συμβουλίου Ρευστότητας, το οικονομικό επιτελείο επανάλαβε τις συστάσεις του προς τους τραπεζίτες να αυξηθεί η ροή χρηματοδότησης προς την πραγματική οικονομία. Στα 20 δις. ευρώ εκτιμούν τις νέες χρηματοδοτήσεις για το 2021 οι τράπεζες.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Αύξηση των καταθέσεων κατά 4,4 δις. ευρώ τον Δεκέμβριο

Μεγάλη αύξηση καταγράφεται, σύμφωνα με την ΤτΕ, στις καταθέσεις των νοικοκυριών (3,4 δισ. ευρώ) αλλά και των επιχειρήσεων (1,01 δισ. ευρώ). Ταυτόχρονα o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 3,4% από 2,6% το Νοέμβριο του 2020.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Ηχηρό ''καμπανάκι'' της ΤτΕ για κόκκινα δάνεια, ποιότητα κεφαλαίων και χαμηλή κερδοφορία

Στα 8-10 δις ευρώ εκτιμά τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας η ΤτΕ. Σε moratoria το 12% του συνόλου των δανείων. Πονοκέφαλος για τις τράπεζες η ποιότητα κεφαλαίων και η χαμηλή οργανική κερδοφορία. Εισήγηση για Bad Bank.

Έρχεται ασφυκτικό πρεσάρισμα των θεσμών για πτωχευτικό και πλειστηριασμούς

Έρχεται ασφυκτικό πρεσάρισμα των θεσμών για πτωχευτικό και πλειστηριασμούς

Η εκκίνηση του 2021 έχει βάλει το χρονόμετρο των θεσμών να μετρά αντίστροφα, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά ορόσημα και προθεσμίες που θα πρέπει να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος - Φωτογραφία αρχείου

ΤτΕ: Αύξηση των επιτοκίων για επιχειρηματικά δάνεια

Την ώρα που η απόδοση των προθεσμιακών καταθέσεων υποχωρεί συνεχώς το μέσο επιτόκιο των νέων επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε, το Νοέμβριο του 2020, κατά 16 μονάδες βάσης στο 3,08%.

Γιάννης Στουρνάρας

Novartis: 11ωρη κατάθεση Στουρνάρα στον Άρειο Πάγο, αποχώρησε χωρίς δηλώσεις

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι το πέμπτο πολιτικό πρόσωπο, κατά σειρά, που προσήλθε στο γραφείο της κ. Αλεβιζοπούλου. Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου δε θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Στουρνάρας, Μυλωνάς, Καραβίας: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% την επόμενη δεκαετία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Η απορρόφηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάπτυξης θα κινητοποιήσει συνολικά κεφάλαια 30 δισ. ευρώ. Στα 10 δις. ευρώ τα νέα κόκκινα δάνεια της πανδημίας. Στο τραπέζι η κατάτμηση του πτωχυετικού νόμου και η ανάγκη για επενδυτικά projects.

Η Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ηχηρό ''καμπανάκι'' από ΤτΕ

Αδύναμη κερδοφορία, χαμηλή ποιότητα κεφαλαίων λόγω αναβαλόμενου φόρου και νέο κύμα κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας οι κύριες επισημάνσεις της ΤτΕ για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: "Συναγερμός" για το ύψος του "κόκκινου" ιδιωτικού χρέους

Παρά την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 10 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2020, η Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει ότι το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος παραμένει πολύ υψηλό και ενόψει του νέου κύματος κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας ζητά την χρήση και άλλων εργαλείων εκτός του Ηρακλή.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Τράπεζες: Κλειστή η στρόφιγγα του δανεισμού προς τις επιχειρήσεις

Την ώρα που οι τράπεζες έχουν για πρώτη φορά εδώ και χρόνια άφθονη ρευστότητα από καταθέσεις και παροχές δανεισμού με αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ, οι καθαρές ροές πιστώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα είναι αρνητικές.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση καταθέσεων κατά 2,5 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις αύξησαν τα ποσά που έχουν κατατεθειμένα στις τράπεζες. Ταυτόχρονα, τον Οκτώβριο, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 2,5% από 2,4% τον προηγούμενο μήνα.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα κατά 1,1 δισ.

Στα 153,1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ΤτΕ. Αύξηση της πιστωτικής επέκτασης από τις τράπεζες, σε αναστολή δάνεια ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

ΤτΕ: Ολοκληρώνονται τα τετ α τετ Στουρνάρα - τραπεζιτών για την BadBank

Κλείνει αύριο ο κύκλος των κατ’ ιδίων παρουσιάσεων της BadBank από τον Γ. Στουρνάρα προς τις διοικήσεις των τραπεζών. Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις. Κλειστά κρατά ακόμη τα χαρτιά της η Κυβέρνηση.