ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Θεόδωρος Πελαγίδης

Θεόδωρος Πελαγίδης: Ο επικρατέστερος για υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών - Το βιογραφικό του

Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Θεόδωρος Πελαγίδης φέρεται ως επικρατέστερος του ΥΠΟΙΚ. Όσα πρέπει να ξέρετε.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: "Καμπανάκια" και προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη κυβέρνηση

Αναγκαίες, με βάση, όσα αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι οι μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον ρυθμό αύξησης του δυνητικού εγχώριου προϊόντος, αυξάνοντας έτσι τη δυνατότητα της οικονομίας για μεγαλύτερες δαπάνες, χωρίς επιδείνωση του εξωτερικού ισοζυγίου.

Ακίνητα στην Αθήνα

ΤτΕ: Θα συνεχιστεί το ράλι των ακινήτων

Οι προσδοκίες για την ελληνική αγορά κατοικίας παραμένουν θετικές, τονίζει η ΤτΕ, αφού βραχυπρόθεσμα το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό θα παραμείνει έντονο. Η ακτινογραφία δανείων – επιτοκίων.

Ο Θεόδωρος Πελαγίδης

Πελαγίδης: Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί της Ε.Ε. δεν αφήνουν μια κυβέρνηση να κάνει "ό,τι νομίζει"

Με βάση τον υποδιοικητή της ΤτΕ οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών στα τρόφιμα, όπως καλαμπόκι, σιτάρι, σόγια κ.ά. σημειώνουν περιορισμένη αποκλιμάκωση και φαίνεται ότι θα παραμείνουν ψηλά και την επόμενη χρονιά.

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων ζητά από τις τράπεζες

Η ΤτΕ επισημαίνει ότι το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε, αλλά παραμένει σημαντικά υψηλότερο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μέσου όρου. Συνεπώς, οι ενέργειες των τραπεζών θα πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω σύγκλιση.

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Άνοιγμα της "ψαλίδας" στα επιτόκια νέων καταθέσεων και δανείων τον Μάρτιο

Σχεδόν αμετάβλητο στο 0,23% παρέμεινε το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων τον Μάρτιο, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε στο 5,73% με την ψαλίδα ανάμεσα στα δύο επιτόκιο να διευρύνεται στις 5,5 μονάδες.

E-banking

Καμπουρίδου (ΔΙΑΣ): "Έκρηξη" των ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως

Το 2021 τα έσοδα της παγκοσμίως ανήλθαν σε 2,1 τρισ. ενώ αναμένεται να φτάσουν τα $3,3 τρισ. το 2026, δήλωσε η CEO της ΔΙΑΣ, στο πλαίσιο του φετινού Payments 360 Conference. Στις Account-to-Account (Α2Α) πληρωμές το ενδιαφέρον της ΔΙΑΣ.

Βουλή

Συνεργασία Βουλής των Ελλήνων, Τραπέζης της Ελλάδος και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μια βάση ενιαίων ιστορικών δημοσιονομικών δεδομένων των απολογισμών του ελληνικού κράτους της περιόδου 1833-1953 θα δημιουργήσει το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τράπεζα της Ελλάδας

Τράπεζες: Τρέχουν οι εξελίξεις για τη δημιουργία του πέμπτου πόλου

Είναι πολιτική της ΤτΕ να ενισχύσουμε τις μικρότερες τράπεζες για να φτιάξουν τον λεγόμενο πέμπτο τραπεζικό πόλο, δηλώνει ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας πυροδοτώντας τις εξελίξεις στις "μικρές" τράπεζες.

Γιάννης Στουρνάρας

ΤτΕ: Καμπανάκι για λιγότερα δάνεια το 2023

Η αύξησης του κόστους χρηματοδότησης που προκαλούν η άνοδος των επιτοκίων και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας κλείνουν τις στρόφιγγες των δανείων για το 2023. Οι προκλήσεις και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών για την τρέχουσα χρήση.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Ψήλωσε στο 2,2% τον πήχη για την ανάπτυξη για το 2023

Ανάπτυξη 2,2% και πληθωρισμό 4,4% προβλέπει για φέτος η κεντρική τράπεζα. Με το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές, ο διοικητής της ΤτΕ ζητά από τις πολιτικές δυνάμεις σύνεση και υπευθυνότητα.

Σπίτια στην Αθήνα

Τράπεζες: Στον "πάγο" για ένα χρόνο τα κυμαινόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων

Οι τραπεζίτες αποδέχθηκαν πρόταση του Υπουργού Οικονομικών για «πάγωμα» των επιτοκίων. Τι προβλέπει το σχέδιο των τραπεζών. Εξασφαλίζεται σταθερό επιτόκιο για ένα χρόνο χωρίς αλλαγή της σύμβασης. Αφορά περίπου 500.000 δάνεια 

Η Τράπεζα της Ελλάδας

Τράπεζα της Ελλάδας: Διευρύνθηκε το επιτοκιακό περιθώριο τον Φεβρουάριο

Τον Φεβρουάριο του 2023, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων αυξήθηκε στο 0,18%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των υφιστάμενων δανείων αυξήθηκε στο 5,52%.

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: "Πεδίο μάχης" τα σταθερά επιτόκια στεγαστικών δανείων

Το μονόπλευρο ενδιαφέρον των υποψήφιων δανειοληπτών για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου οξύνει τον τραπεζικό ανταγωνισμό. Τα «όπλα» των τραπεζών με στεγαστικά … 30 ετών και η συγκράτηση του spread. Όλα τα προϊόντα

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Μείωση καταθέσεων τον Φεβρουάριο κατά 1,4 δις

Στα 182,8 δισ. ευρώ περιορίστηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα το Φεβρουάριο. Από τις επιχειρήσεις η μεγαλύτερη εκροή. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε 5,5%.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τα δάνεια των funds - Στα 70,679 δισ. ευρώ η αξία τους παρά τη μείωση

Μείωση κατά 289 εκατ. ευρώ παρουσίασε η ονομαστική αξία των δανείων του ιδιωτικού τομέα του εσωτερικού, τα οποία διαχειρίζονται οι εγχώριες ΕΔΑΔΠ και έχουν μεταβιβαστεί σε εξειδικευμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση 1,18% του ενεργητικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων το δ΄τρίμηνο

Όπως αναφέρει η ΤτΕ, η συνολική αξία του ενεργητικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 219 εκατ. ευρώ σε σχέση με το γ΄τρίμηνο και διαμορφώθηκε στα 18.719 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ΄ τριμήνου του 2022.

Η Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα της Ελλάδος: Δίνει 400,7 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο

Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,6720 ευρώ ανά μετοχή, την προσαύξηση του έκτακτου αποθεματικού κατά το ποσό των 42,7 εκατ. ευρώ και τη μεταφορά 400,7 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΤτΕ: Ξεκίνησε ελέγχους στις Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

ΤτΕ: Ξεκίνησε ελέγχους στις Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Ο τρόπος λειτουργίας σε σχέση με την ανάκτηση των "κόκκινων" δανείων, οι πρακτικές που εφαρμόζουν αλλά και κατά πόσο τηρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο και τον κώδικα δεοντολογίας το αντικείμενο των ελέγχων.

Γιάννης Στουρνάρας

Γ. Στουρνάρας: Απόλυτος στόχος η επενδυτική βαθμίδα

Αδιαπραγμάτευτος ο προσανατολισμός προς την επενδυτική βαθμίδα, είπε ο διοικητής της ΤτΕ. Οι κίνδυνοι για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους παραμένουν περιορισμένοι μεσοπρόθεσμα, υπό τρεις προϋποθέσεις.

Φωτογραφία αρχείου

"Κοράκια" στο όριο του νόμου: Πώς λειτουργούν εταιρίες "διαχείρισης νομικής ύλης" που επιβλέπουν τους πλειστηριασμούς

Πόσο νόμιμες είναι οι εταιρίες "διαχείρισης νομικής ύλης" που επιχειρούν να υποκαταστήσουν τους δικαστικούς επιμελητές και τι πράττουν με τα προσωπικά δεδομένα ιδιωτών; Η Δικαιοσύνη έχει εδώ και μήνες στα χέρια της καταγγελία-"φωτιά".

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξάνεται η "ψαλλίδα" μεταξύ επιτοκίων και δανείων

Το Δεκέμβριο του 2022, τα μέσα σταθμισμένα επιτόκια των νέων καταθέσεων και δανείων αυξήθηκαν στο 0,10% και 5,06% αντίστοιχα, ενώ το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων αυξήθηκε στις 4,96 εκατοστιαίες μονάδες.

Τράπεζα Της Ελλάδος

ΤτΕ: Εκτίναξη καταθέσεων κατά 5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο

Αύξηση κατά 3,2 δισ. ευρώ σημείωσαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Δεκέμβριο και κατά 1,79 δισ. των επιχειρήσεων. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας διαμορφώθηκε σε 9,1%.

Σούπερ Μάρκετ

Σήμα κινδύνου για τον δομικό πληθωρισμό - "Θολό" το τοπίο για την αποκλιμάκωση των τιμών

Ο πληθωρισμός είναι ένας άμεσος φόρος στο νοικοκυριό με βάση όσα ανέφερε χθες  ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Νίκος Βέττας, κατά την παρουσίαση της τριμηνιαίας έκθεσης του οργανισμού.

Τράπεζα της Ελλάδος

Σήμα κινδύνου από το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών - Κλείνει με ρεκόρ 10ετίας

Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 7,5 δισεκ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και διαμορφώθηκε σε 17,5 δισεκ. ευρώ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος

Οι επενδύσεις μοχλός οικονομικής ανάκαμψης για τα επόμενα χρόνια

Η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον" γράφει στο NEWS 24/7 για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι τράπεζες και η ελληνική οικονομία το 2023. Το "κλειδί" για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.