Τράπεζα Πειραιώς: Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για τις απολύσεις

Τράπεζα Πειραιώς: Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για τις απολύσεις
Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Eurokinissi

Με ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητούν την παρέμβαση της Κυβέρνησης ώστε να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων από το πιστωτικό ίδρυμα.

Eπίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας την κυβέρνηση να “παρέμβει άμεσα” ώστε να ανακληθούν.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει “εκδικητικές” τις “απολύσεις εργαζομένων που καλύπτονται από την κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ” και καταγγέλλει πως η τράπεζα παραβιάζει “κατάφωρα τη συμφωνία που η ίδια είχε συνάψει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων”.

“Το Υπουργείο Εργασίας εδώ και μήνες κάνει τα στραβά μάτια στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από καταχρηστικές πρακτικές της τράπεζας Πειραιώς”, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης επιβεβαιώνουν πως με τη στάση τους, την απονεύρωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, και την αποδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που νομοθέτησαν, όχι απλά δεν ανακόπτουν αλλά ενθαρρύνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία”.

“Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα ώστε να ανακληθούν έστω και τώρα οι απολύσεις των εργαζομένων”, καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννηματά: Κίνδυνος για μαζικές απολύσεις

Με αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ συναντήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και κύριο αντικείμενο ήταν οι απολύσεις 24 στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες η κ. Γεννηματά ζήτησε να ακυρωθούν.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «ό,τι δεν έγινε στην καρδιά της κρίσης, γίνεται τώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρεί σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων». Προσέθεσε δε ότι ένα τέτοιο γεγονός δημιουργεί κινδύνους για μαζικές απολύσεις στις τράπεζες.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να παρέμβει τώρα, ώστε οι απολύσεις να ακυρωθούν. Αλίμονο αν οι τράπεζες –που έχουν στηριχθεί με χρήματα του ελληνικού λαού– αφεθούν ασύδοτες και στα θέματα της απασχόλησης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα