#3xronia μνημόνιο: Το δικό σας άρθρο για την κρίση

#3xronia μνημόνιο: Το δικό σας άρθρο για την κρίση
Eurokinissi

Οι αναγνώστες του NEWS 247, τρία χρόνια μετά το διάγγελμα Παπανδρέου από το Καστελόριζο, δημιουργούν το δικό τους άρθρο για την κρίση. Ο θυμός, οι χαμένες ελπίδες και το πικρό χιούμορ των ανθρώπων που έπαψαν να κάνουν σχέδια για το μέλλον

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα εκείνη ημέρα που ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με  διάγγελμα από το Καστελόριζο, ανακοίνωνε την είσοδο της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης.

Η χώρα μπήκε σε ένα τούνελ και ακόμη αναζητεί την έξοδο και οι πολίτες της είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται με μερικές υπογραφές και με το πιστόλι στον κρόταφο.

Ζήσαμε και είδαμε πολλά. Η πολιτική άγριας λιτότητας, οδήγησε πολλούς Έλληνες στην ξενιτιά και ακόμα περισσότερους στην ανεργία.

Το πολιτικό σκηνικό ανατράπηκε, με το τέλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων και την ενίσχυση της ακροδεξιάς.

Ο λαός βγήκε στους δρόμους, ωστόσο παρά την αντίσταση και παρά τις θυσίες που αντιμετώπισε με μεγάλη ωριμότητα, οι συνθήκες ακόμα δεν αφήνουν χώρο στην ελπίδα.

Το NEWS 247, ζήτησε από τους αναγνώστες του μέσω του hashtag #3xronia, αλλά και μέσω μηνυμάτων, να γράψουν οι ίδιο το άρθρο της κρίσης.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και οι απαντήσεις ενδεικτικές της κατάστασης που βιώνουμε. Αξιοπρέπεια, ανησυχία για το μέλλον, αλλά ισχυρές δόσεις πικρού χιούμορ, από αυτό που μπορεί να σε κρατήσει όρθιο στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Επιλέξαμε τα πιο χαρακτηριστικά από τα μηνύματά σας, που περιγράφουν με ακρίβεια τι ζήσαμε τα τελευταία τρία χρόνια και ίσως και το τι μας περιμένει τα επόμενα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους αναγνώστες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του NEWS 247 και έγραψαν στο hashtag #3xronia, όπου μπορείτε ακόμα να προσθέτετε τα σχόλιά σας, καθώς δεν χάνουν την επικαιρότητά τους.

Διαβάστε ακόμη τι έγραψαν εννέα αρθρογράφοι του NEWS 247 με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα