Τρία ευρώ το μήνα για τη ΝΕΡΙΤ από 1η Ιανουαρίου

Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετά την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να κλείνουν ή να συγχωνεύουν φορείς του δημοσίου.
Έντονη είναι η αντίδραση των εργαζομένων που πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ.
Την αναστολή λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιώθουν, ενώ όσοι επιθυμούν θα υποβάλλουν αίτηση ώστε να επαναπροσληφθούν στην εταιρεία.
Ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε πως θα συσταθεί νέος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, όμως δεν δεσμεύτηκε για το πότε θα γίνει αυτό.
(EUROKINISSI)
Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετά την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να κλείνουν ή να συγχωνεύουν φορείς του δημοσίου. Έντονη είναι η αντίδραση των εργαζομένων που πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ. Την αναστολή λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιώθουν, ενώ όσοι επιθυμούν θα υποβάλλουν αίτηση ώστε να επαναπροσληφθούν στην εταιρεία. Ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε πως θα συσταθεί νέος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, όμως δεν δεσμεύτηκε για το πότε θα γίνει αυτό. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μαζί με το 2013 ενδέχεται να φύγει και το λογότυπο της ΔΤ και να προβάλλει αυτό της ΝΕΡΙΤ. Το τέλος για τη ΝΕΡΙΤ υπολογίζεται στα 3 ευρώ

Να ενεργοποιηθεί άμεσα το ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ, το ύψος του οποίου υπολογίζεται γύρω στα 3 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου, ζητά επιτακτικά το υπουργείο Οικονομικών.

Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να κατατεθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση, καθώς το υπουργείο δεν θέλει να χαθεί ούτε ένας μήνας εσόδων από τον προϋπολογισμό της ΝΕΡΙΤ.

Η αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στο μεταβατικό στάδιο της Δημόσιας Τηλεόρασης και τη ΝΕΡΙΤ επισπεύδεται κατά τρεις μήνες, προκειμένου, σύμφωνα με τη Real News, η κυβέρνηση να επιλύσει τα θεσμικά κενά που προκαλεί το ιδιότυπο καθεστώς λειτουργίας της.

Το πιο πιθανό είναι ότι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου το λογότυπο της ΔΤ θα εξαφανιστεί και στη θέση του θα προβάλλει το αντίστοιχο της ΝΕΡΙΤ, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θεωρείται νομικά απαραίτητο.

Με απλά λόγια, η ΝΕΡΙΤ παίρνει τη συχνότητα, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί με το προσωπικό και το πρόγραμμα της ΔΤ -το οποίο θα "ενοικιάζει"!- έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων και δημιουργίας νέου προγράμματος.

Το πέρασμα από τη ΔΤ στη ΝΕΡΙΤ θα γίνει σε δύο ταχύτητες. Μία στα χαρτιά την Πρωτοχρονιά και μία σε ό,τι αφορά το τηλεοπτικό προϊόν που βγαίνει στον αέρα, που θα ακολουθήσει τον Μάρτιο.

 

Πηγή: Real News

SHARE:

24Media Network