Τρόμος στην ευρωζώνη. Ο Fitch απειλεί τη Γαλλία

epa02136575 A view of the offices of Fitch Ratings in New York, New York, USA, on 29 April 2010. The company issues credit ratings on the debt of public and private companies, as well as that of countries like Greece, whose sovereign debt was recently lowered to 'junk' status.  EPA/JUSTIN LANE
epa02136575 A view of the offices of Fitch Ratings in New York, New York, USA, on 29 April 2010. The company issues credit ratings on the debt of public and private companies, as well as that of countries like Greece, whose sovereign debt was recently lowered to 'junk' status. EPA/JUSTIN LANE EPA

Ο οίκος Fitch προειδοποιεί τη Γαλλία ότι μπορεί να υποβαθμίσει το αξιόχρεό της την επόμενη χρονιά. Που βασίζει την ανάλυσή του

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings θα μπορούσε να στερήσει από τη Γαλλία το τριπλό Α με το οποίο αξιολογεί το αξιόχρεό της το επόμενο έτος εάν η χώρα δεν επιτύχει τους στόχους της για τη μείωση του χρέους, και αν οι επιδόσεις της οικονομίας της είναι χειρότερες από ό,τι προβλέπεται, προειδοποίησε σήμερα ένας από τους κορυφαίους ειδικούς του οίκου αυτού.

Ο Fitch είναι ο μόνος από τους τρεις μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης που εξακολουθεί να βαθμολογεί τη Γαλλία με τριπλό A. Ο οίκος Moody's την υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα νωρίτερα αυτό μήνα, ενώ ο Standard & Poor's έκανε το ίδιο τον Ιανουάριο.

Οι ανησυχίες για τα οικονομικά της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα στη διάρκεια των τριών ετών της κρίσης, και οι αγορές της είχαν δώσει μέχρι στιγμής το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, εστιάζοντας αντ' αυτού στην Ιταλία και την Ισπανία.

"Πιστεύουμε ότι είναι δύσκολο για τη Γαλλία να επιτύχει έλλειμμα 3% για το 2013 με δεδομένες τις προοπτικές για αναιμική ανάπτυξη", δήλωσε σε συνέντευξη στο Ρόιτερς ο Τόνι Στρίνγκερ διευθύνων σύμβουλος του τμήματος αξιολόγησης αξιόχρεου κρατών του οίκου Fitch.

"Κάθε υστέρηση τόσο στη δημοσιονομική εξυγίανση όσο και στις θεμελιώδεις οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβάθμιση το 2013", τόνισε.

Ο Fitch αναμένει επί του παρόντος η οικονομία της Γαλλίας να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,3% το επόμενο έτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Moody's υποβάθμισε τη Γαλλία

H Γαλλία έχασε τα τρία "Α"

SHARE:

24Media Network