Τσακαλώτος σε Μοσκοβισί - Σολτς: Έχουμε "περιθώριο" για ελαφρύνσεις

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Τα ελληνικά επιχειρήματα με βάση τα οποία θα μπορούν να γίνουν ελαφρύνσεις από το 2019 εξήγησε στο Βερολίνο στον επίτροπο Πιέρ Μοσχοβισί και τον Γερμανό ομόλογο του Όλαφ Σολτς.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συναντήθηκε σήμερα, στο περιθώριο της συνάντησης του δικτύου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Ecofin Ministerial Network), με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Όλαφ Σολτς και τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ κ. Πιέρ Μοσκοβισί.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τσακαλώτος έθεσε το θέμα των μόνιμων ελαφρύνσεων που σχεδιάζει να κάνει η Κυβέρνηση από το 2019 στις οποίες περιλαμβάνεται και η αναστροφή του μέτρου των περικοπών των συντάξεις. Ο κ. Τσακαλώτοςς εξήγησε την θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου 3,5% και για το έτος 2019 και για τα επόμενα χρόνια ως το 2022 το ακριβές μέγεθος του οποίου συζητείται και θα συνεχίσει να συζητείται με τους Θεσμούς.

ADVERTISING

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι θα είναι θετικό να ξεκινήσει συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο χώρος αυτός, όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια έως το 2022.

 Αυτή την ώρα ο υπουργός οικονομικών ταξιδεύει από το Βερολίνο στο Λονδίνο για να συμμετέχει στο13o roadshow της ελληνικής οικονομίας που διοργανώνουν τα Ελληνικά Χρηματιστήρια όπου θα έχει κατ ιδίαν επαφές με επενδυτικούς οίκους.

 Πάντως η πρώτη επίσημη θέση των θεσμών απέναντι στα αιτήματα της ελληνικής πλευράς τόσο σε ότι αφορά το μέτρο των συντάξεων όσο και τις υπόλοιπες ελαφρύνσεις από το 2019 και τα επόμενα χρόνια θα εξεταστούν από την αυριανή συνεδρίαση του Eurowokring group. Εκεί ο κ. Χουλαράκης ο οποίος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να έχει και την θέση του ΔΝΤ το οποίο επέβαλε την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου για την διετία 2019 -2020 για το ελληνικό αίτημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Από το Βερολίνο η μάχη των συντάξεων

SHARE:

24Media Network