Τσακαλώτος: Σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Συμφωνία για αξιολόγηση και χρέος σε ένα πακέτο

Τσακαλώτος: Σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Συμφωνία για αξιολόγηση και χρέος σε ένα πακέτο
Eurogroup meeting, at EU Headquarters, in Brussels, Belgium, on 24 May, 2016 / Eurogroup, , , , 24 2016. SOOC

Τι δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος του Eurogroup. Η συμφωνία για την αποδέσμευση των 10,3 δισ. ευρώ και η πρόβλεψη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (Vid)

Η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της Τρίτης σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης κατά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Εξερχόμενος της μαραθώνιας συνεδρίασης, που διήρκεσε περίπου 11 ώρες, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε πως “η πρώτη αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί και υπάρχει βάσιμη συμφωνία”.

“Υπάρχει συμφωνία για την αποδέσμευση περίπου 10,3 δισ. ευρώ, κάποια εκ των οποίων θα είναι για τα οφειλόμενα του κράτους. Αυτό το ποσό θα αμβλύνει τον εφεσιακό χαρακτήρα των μέτρων που λάβαμε. Επιπλέον, υπάρχει μία συμφωνία για το χρέος. Όσον αφορά στα μεσοπρόθεσμα μέτρα, τα τελευταία θα εξειδικευτούν το 2018, αλλά θα ξέρουμε πώς θα μοιάζουν αυτά τα μέτρα”, πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για “σημαντική στιγμή για την Ελλάδα”. “Η συμφωνία δεν είναι μόνο για την αξιολόγηση αλλά και για το χρέος. Αυτά τα δύο συνοψίστηκαν σε ένα και τώρα έχουμε ένα πακέτο. Υπάρχει αισιοδοξία για το τέλος της ύφεσης και του φαύλου κύκλου των μέτρων εφεσιακού χαρακτήρα για την Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα