Τσακαλώτος: Στη γκρίζα ζώνη μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και νέου ταμείου οι ιδιωτικοποιήσεις

Τσακαλώτος: Στη γκρίζα ζώνη μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και νέου ταμείου οι ιδιωτικοποιήσεις

Στο τέλος του Νοεμβρίου οι αποφάσεις για τράπεζες και ΤΧΣ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον ΟΠΑΠ στη Βουλή

Στην «γκρίζα ζώνη» ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και το νέο ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου θα παραμείνουν οι αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Βουλή.

Ο κ. Τσακαλώτος τοποθετούμενος επί της κύρωσης της σύμβασης για την παραχώρηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ ενημέρωσε τη Βουλή ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές θα καταλήξουν στο τέλος του επόμενου μήνα για το πόσα και ποια από τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ θα περάσουν στο νέο ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.

Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα παραμείνουν ή όχι οι ιδιωτικοποιήσεις στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και ποια χρήματα θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή του χρέους και ποια για επενδύσεις. Σημείωσε επίσης ότι εκκρεμεί αν θα ενταχθούν στο νέο ταμείο οι τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την λειτουργία μιας ομάδα εργασίας (task force) που θα αποτελείται από διεθνείς εμπειρογνώμονες και ειδικούς και οποία θα αποφανθεί για την τύχη και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα