Τσακαλώτος για ΚΠΙΣΝ: Το "Νιάρχος" καταδεικνύει ότι το Δημόσιο είναι μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος

Ο Ε.Τσακαλώτος στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση
Ο Ε.Τσακαλώτος στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση EUROKINISSI

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε ότι το μοντέλο με το οποίο δουλεύει το ΚΠΙΣΝ κάτω από την εποπτεία του Δημοσίου είναι επιτυχημένο.

«Στα δύο χρόνια λειτουργίας του υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών, η κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας του ΚΠΙΣΝ -όπως δείχνουν και τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας κοινού τα οποία δημοσίευσε το Κέντρο- η καταγραφή του ως βασικού προορισμού ψυχαγωγίας, μάθησης και άθλησης και κορυφαίου προορισμού πολιτισμού της Αθήνας, αλλά και η ανάδειξή του ως βασικού μητροπολιτικού πάρκου της πρωτεύουσας, έρχονται να αμφισβητήσουν την αντίληψη ότι στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας είναι συνώνυμο του προβλήματος. Το αντίθετο συμβαίνει. Το Δημόσιο μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή τη συμπλήρωση (τον Φεβρουάριο) δύο χρόνων από την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην ελληνική πολιτεία.

«Το γεγονός αυτό γίνεται αποδεκτό από τους πολίτες, καθώς σύμφωνα με την ίδια έρευνα το σύνολο σχεδόν των επισκεπτών έχει θετική άποψη για το Κέντρο ενώ το 61% αυτών γνωρίζει ότι το ΚΠΙΣΝ βρίσκεται υπό την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Τσακαλώτος.

SHARE:

24Media Network