Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία. Χρειάζεται ψυχραιμία

Σύσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Σύσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις", είπε ο πρωθυπουργός κατά την αποχώρηση του από το υπουργείο Οικονομικών. Ποιο είναι το μήνυμά του στους πολίτες. Μαίνονται οι διαβουλεύσεις για την τελική συμφωνία στο Brussels Group (Vid)

"Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας" δήλωσε ο πρωθυπουργός αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Τετάρτης.

"Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα. Είμαστε κοντά σε μια θετική για την ελληνική οικονομία συμφωνία που θα αναδιανέμει βάρη και πολύ σύντομα θα μπορούμε να παρουσιάσουμε πολλά περισσότερα στοιχεία. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, έχουμε να κάνουμε με θεσμούς με αντικρουόμενες γνώμες μεταξύ τους και με εταίρους - κράτη με διαφορετικές θέσεις", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια διέψευσε τα σενάρια κινδυνολογίας ότι δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και έκανε κάλεσμα για ψυχραιμία και αποφασιστικότητα:

"Διαπραγματευόμαστε εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας για την ελληνική οικονομία. Η κινδυνολογία είναι ψευδής για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Να κλείσουμε τα αυτιά στις Κασσάνδρες, δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις, τράπεζες και καταθέσεις. Κανένας κίνδυνος για μισθούς, συντάξεις, θα πληρωθούν κανονικά, χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών είχε ως θέμα της την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους "Θεσμούς", με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, που θα ανοίξει τις στρόφιγγες της ρευστότητας.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης και μέλη της Επιτροπής διαπραγμάτευσης.

 Το κείμενο της συμφωνίας θα βρεθεί στο επίκεντρο του Eurogroup, πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη 2 Ιουνίου, προκειμένου να δοθεί το πολυπόθητο φως στην Ελληνική οικονομία ενώ σήμερα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group.

Το Μαξίμου αισιοδοξεί, τονίζει ωστόσο πως η ελληνική πλευρά έχει κάνει το χρέος της και εναπόκειται πλέον στους θεσμούς και τους εταίρους να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να φτάσουμε στο τελικό βήμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολόκληρη η πρόταση της Ελλάδας για συμφωνία. Τι προβλέπει για συντάξεις, ΦΠΑ. Διαψεύδονται νέα μέτρα

Παρέμβαση ΗΠΑ: 'Καταλήξτε σε συμφωνία τώρα' είπε ο Λιου στον Τσίπρα

Στο υπουργείο Οικονομικών ο Τσίπρας. Σύσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης

Γιούνκερ, ο ατίθασος. Τα πειράγματα, τα χτυπήματα στην πλάτη και οι σφαλιάρες του προέδρου της Κομισιόν

SHARE:

24Media Network