Βαρουφάκης: Είμαστε υπέρ του λιτού βίου και όχι της πυραμιδικής λιτότητας. Τι κάνουν τόσες Πόρσε στα στενά της Αθήνας;

ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ( ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ( ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ICON

Τι δήλωσε ο απερχόμενος και ο νυν υπουργός Οικονομικών κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του πιο κρίσιμου χαρτοφυλακίου (Vid)

Λίγο μετά τις 14.00 την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του πιο κρίσιμου υπουργείου, του υπουργείου Οικονομικών.

Σε χαλαρή διάθεση, αλλά με αρκετή δόση χιούμορ Γκίκας Χαρδούβελης και Γιάννης Βαρουφάκης αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το δημόσιο χρέος και το επικείμενο κούρεμα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Βαρουφάκης στο CNN: Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Μετά τον λόγο του απερχόμενου Γκίκα Χαρδούβελη, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε:

"Γυρίζουμε σελίδα, σε αυτό το κτίριο που γεννήθηκε ένα μεγάλο τοξικό λάθος, το μεγαλύτερο δάνειο στην ανθρώπινη ιστορία και το χρέος. Ξέραμε ότι η παλιά πολιτική δεν θα είχε αίσιο τέλος, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν ευθύνεται για αυτό. Το πρόγραμμα άλλωστε, είχε γραφτεί ήδη από το 2010".

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στα χρήματα Ευρωπαίων που μάς στηρίζουν, λέγοντας ότι τόσο καιρό οι Σλοβάκοι έδιναν χρήματα, απλά τελικά όπως αποδείχτηκε, πετάχτηκαν σε "μαύρη τρύπα". "Αυτό δεν θα επαναληφθεί".

Ο νέος ΥΠΟΙΚ δεσμεύτηκε για την αλλαγή της συλλογικής αντιμετώπισης της προβληματικής μας οικονομίας, σημειώνοντας ότι "είμαστε υπέρ του λιτού βίου". "Πού εξυπηρετούν οι τόσες Πόρσε Καγιέν στα στενά της Αθήνας;", είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε τι εννοεί με αυτό: "Παλιότερα που είχαμε λιγότερα, ήμασταν πιο ευτυχισμένοι. Τότε που οι γονείς χρησιμοποιούσαν τις αποταμιεύσεις τους για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Είμαστε υπέρ του λιτού βίου και όχι της πυραμιδικής λιτότητας. Να φορτώνουμε δηλαδή γιγάντια χρέη στα μη βιώσιμα ήδη".

Και ξεκαθάρισε ότι: "Το νοικοκύρεμα θα ξεκινήσει από εδώ, από το σπίτι μας. Με άμεση εξοικονόμηση πόρων, επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου, ενώ θα αξιοποιήσουμε και το υπηρεσιακό προσωπικό του υπουργείου μας. Δεν θα φέρουμε κομματικό στρατό, ούτε στρατό συμβούλων μαζί μας. Θα μείνουμε ως έχουμε".

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα αλλάζει. "Δεν αντιμετωπίσαμε τελεσίγραφο από τους εταίρους μας. Και αν κάποιος το πίστευε αυτό, θα ήταν πολύ κυνικός απέναντι στην Ευρώπη. Συνομίλησα προσωπικά με Γερούν Ντάισελμπλούμ. Και προβήκαμε σε κοινή δέσμευση: Την αποδόμηση διηγημάτων δημοσιογράφων που δημιουργούν σκηνές φάρ ουέστ. Αυτές που μάς περιγράφουν σε όρους μονομαχίας με την Ευρώπη. Ποιος θα υποχωρήσει πρώτος; Η Ελλάδα ή η Ε.Ε.; Όλα αυτά, δημιουργούν ανασφάλεια άνευ λόγου και πρέπει να σταματήσει".

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Βαρουφάκης στο CNN: Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας μέσα από 10 ατάκες

Βαρουφάκης: Μέσω blog η ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών

SHARE:

24Media Network