Βαρουφάκης: Κάποιοι υπουργοί επέκριναν την πρόταση των Θεσμών

Βαρουφάκης: Κάποιοι υπουργοί επέκριναν την πρόταση των Θεσμών
Συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Eurokinissi

"Δυο έγγραφα στο Eurogroup, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι επέκριναν την πρόταση των θεσμών", δήλωσε ο υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης (Vid)

Δηλώσεις έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup που έληξε χωρίς αποτέλεσμα με τους υπουργούς να επανέρχονται πάλι σε συζητήσεις το Σάββατο το πρωί.

Αύριο θα έχουμε Euro Working Group για να εκτιμηθούν τα νέα κείμενα.

Εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την ακόλουθη σύντομη δήλωση:

“Είχαμε δυο έγγραφα στο eurogroup. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι επέκριναν την πρόταση των θεσμών. Άλλοι επέκριναν το δικό μας κείμενο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να βρεθεί λύση”.

“Έγινε συζήτηση και για τα δύο κείμενα. Συμφωνήσαμε πως θα συνεχίσουμε σήμερα, αύριο με στόχο τη σύγκλιση τόσο για τα κείμενα όσο και για την Ευρώπη”, πρόσθεσε ο Έλληνας υπ. Οικονομικών.

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης “τελείωσε για σήμερα. Οι θεσμοί και η Ελλάδα συνεχίζουν να εργάζονται. Το Eurogroup θα συνέλθει αργότερα, αλλά όχι σήμερα”, έγραψε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ στο Twitter. Δύο πηγές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου πιθανόν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως η πόρτα είναι ανά πάσα στιγμή ανοιχτή ώστε η Ελλάδα να δεχτεί τις προτάσεις των δανειστών.

Την ίδια ώρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου.

Η πρόταση των Θεσμών, εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα