Βαρουφάκης: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Βαρουφάκης: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Άρθρο με τίτλο "Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα" συνυπογράφουν στους New York Times οι Γιάννης Βαρουφάκης και James K. Galbraith

Ευεργετική θεωρούν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι οικονομολόγοι Γιάννης Βαρουφάκης και James Galbraith, καθηγητές του Lyndon B. Johnson School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας, σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στους New York Times .

Σύμφωνα με τους δύο οικονομολόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ευρώπη, καθώς μπορεί να αλλάξει μια πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει την αυτοκαταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική, αλλά δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Μπορεί οι ΗΠΑ να φέρνουν στους Έλληνες κακές μνήμες, όπως η δικτατορία του 1967-1974, αλλά το πρόβλημα της χώρας είναι σήμερα η Ευρώπη, η οποία με την λιτότητα και τους όρους των δανείων της να έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Σύμφωνα με τους δύο οικονομολόγους, οι τράπεζες και τα hedge funds γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και γενικότερα οι Ευρωπαίοι αναζητούν ευκαιρίες ώστε να "φορτώσουν" μέρος του κόστους της ελληνικής διάσωσης σε αυτούς.

Επομένως, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή πολιτική θα ανακουφίσει τις αγορές.

Τέλος, αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταπολεμήσει τη φτώχεια, τα ξενοφοβικά σύνδρομα και να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, ενώ μπορεί να προωθήσει τις βασικές απαιτήσεις για τις μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: bankingnews

SHARE:

24Media Network