'Βόμβα' Ρωμανιά: Αναστολή κι όχι ακύρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

'Βόμβα' Ρωμανιά: Αναστολή κι όχι ακύρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

Τι αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς. "Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν", υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος

Στην αποκάλυψη ότι δεν θα ακυρωθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις, αλλά θα «παγώσει» επ΄ αόριστον, προχώρησε σήμερα ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, καθώς και οι δύο νόμοι για τις κύριες συντάξεις αφορούν σε αναστολή και όχι σε κατάργηση.

Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν, ανέφερε από πλευράς του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας επίσης για το θέμα στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Σημειώνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου με non paper το απόγευμα της Παρασκευής ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα ακυρώσει νομοθετικά την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2014».

SHARE:

24Media Network