Βούληση για συμφωνία ως το τέλος Μαΐου

Press conference by the Greek Minister of Finance Eucleid Tsakalotos, the governor of Independent Authority for Public Revenue, George Pitsilis and the deputy Finance Minister, Katerina Papanatsiou with subject the new cross-check system for banking transactions and tax returns, in Athens, on March 30, 2017 /    ,    ,          , , 30 , 2017
Press conference by the Greek Minister of Finance Eucleid Tsakalotos, the governor of Independent Authority for Public Revenue, George Pitsilis and the deputy Finance Minister, Katerina Papanatsiou with subject the new cross-check system for banking transactions and tax returns, in Athens, on March 30, 2017 / , , , , 30 , 2017 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Σφιχτό το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών για τις αποφάσεις που προέκυψαν από τις συναντήσεις του Ε. Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον

Βούληση από όλες τις πλευρές για συμφωνία ως το τέλος Μαΐου, επιστροφή των θεσμών την ερχόμενη Τρίτη, σφιχτό χρονοδιάγραμμα εργασιών με συγκεκριμένους στόχους.

Αυτό είναι, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, το τρίπτυχο των αποφάσεων έτσι όπως προέκυψαν χθεσινό κύκλο συναντήσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Αναλυτικά και μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, οι ίδιοι κύκλοι έκαναν λόγο για θετικό και εποικοδομητικό κλίμα. Και ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι διαφαίνεται από όλες τις πλευρές η βούληση για ολοκλήρωση της συμφωνίας ως το τέλος Μαΐου.

Επιπλέον επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών την ερχόμενη Τρίτη με σφιχτό μάλιστα, χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Αυτές περιλαμβάνουν τη σύνθεση του MEFP (Memorandum of Economic and Financial Policies), την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και ταυτόχρονα τη συζήτηση για το χρέος.

Ντάισελμπλουμ: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

Είμαστε πολύ κοντά σε μία απόφαση για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ερωτηθείς για το πότε θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup απάντησε: «Είμαστε πολύ κοντά, πρόκειται πραγματικά για το τελευταίο διάστημα. Έχουμε πλήρη συμφωνία για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Πώς πρέπει να σχεδιασθούν, πότε να εφαρμοσθούν , το εύρος τους». Αυτή η συμφωνία πρέπει τώρα να αποτυπωθεί στο χαρτί για να οριστικοποιηθεί αυτό το μέρος της διαδικασίας, πρόσθεσε. Το άλλο μέρος είναι, φυσικά, το χρέος, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις των Ευρωπαίων πιστωτών με το ΔΝΤ θα είναι δύσκολες, αλλά ότι βλέπει ότι θα υπάρξει λύση. «Θα είναι μία δύσκολη συζήτηση με το ΔΝΤ, επειδή υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη, που μπορούμε να πάμε και που όχι, αλλά και σε αυτό βλέπω μία λύση», δήλωσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
SHARE:

24Media Network