Βρούτσης: Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον κατώτατο μισθό

Τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά θέματα ενημέρωσε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά θέματα ενημέρωσε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον κατώτατο μισθό διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας

Δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού διαβεβαιώνει κατηγορηματικά με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

 υπουργός Εργασίας προσθέτει, ότι «ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός και στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον έως το 2017 οπότε και μετά το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα εφαρμοσθεί ο νέος μηχανισμός υπολογισμού του».

"Σε λίγες ημέρες η Ελλάδα θα αποκτήσει μια νέα διαδικασία προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, στο πρότυπο που ακολουθούν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες" αναφέρει ο κ. Βρούτσης και τονίζει, ότι η "νέα διαδικασία θα βασίζεται σε έναν ευρύ και εξαντλητικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και - για πρώτη φορά - στις τεχνοκρατικές προτάσεις των επιστημονικών φορέων της χώρας".

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας "ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης επιτυγχάνει ένα διπλό στόχο:

- Την κατοχύρωση ενός κατώτατου (απαράβατου) ενιαίου ορίου αμοιβών για όλη τη χώρα, ως "δίχτυ προστασίας" των εργαζομένων, πάνω από το οποίο όμως θα μπορούν εργοδότες και εργαζόμενοι να συμφωνούν όποιες αμοιβές θέλουν

- Την αύξηση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων

Ο νέος μηχανισμός θα εφαρμοστεί μετά το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (από το 2017) και μέχρι τότε θα παραμείνει σταθερός στα σημερινά επίπεδα".

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέος τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού από το 2014

SHARE:

24Media Network