Ξαφνική πτώχευση αεροπορικής εταιρίας: Στον "αέρα" χιλιάδες επιβάτες

Ξαφνική πτώχευση αεροπορικής εταιρίας: Στον "αέρα" χιλιάδες επιβάτες

Οι ελληνικοί προορισμοί της ήταν η Αθήνα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Πελοπόννησος, η Κως και η Ζάκυνθος. Χιλιάδες πελάτες της εταιρείας δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Πτώχευση, μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, κήρυξε η αεροπορική εταιρεία Primera Air, ανακοινώνοντας, από τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου, την αναστολή του συνόλου των δραστηριοτήτων της.

Η ξαφνική ανακοίνωση της πτώχευσης είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες πελάτες της εταιρείας να μην μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, όπως είχαν κανονίσει.

Το μεγαλύτερο μέρος των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας ήταν από σκανδιναβικές χώρες προς τουριστικούς προορισμούς όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Αίγυπτος και η Τουρκία.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα, οι ελληνικοί προορισμοί της Primera Air ήταν η Αθήνα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Πελοπόννησος, η Κως και η Ζάκυνθος.

Μάλιστα, από τα Χανιά επρόκειτο να πραγματοποιηθούν χτες βράδυ τρεις πτήσεις οι οποίες ακυρώθηκαν, με τους σαστισμένους επιβάτες να μένουν καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με το flashnews.

Σε νέα σημερινή ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία αναφέρει:

«Αγαπητοί επιβάτες

Η αεροπορική εταιρεία Primera Air και οι κώδικες IATA PF και 6F έχουν ανασταλεί από σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2018. Εκ μέρους της ομάδας της Primera Air, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αφοσίωσή σας. Σε αυτή τη θλιβερή μέρα, λέμε αντίο σε όλους εσάς. Επισκεφθείτε το primeraair.com για περαιτέρω ενημερώσεις τις επόμενες μέρες. Οι επιβάτες τουριστικών εταιρειών σας προτείνουν να απευθυνθείτε στους Tour Operators και τους πράκτορες για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες. Καταλαβαίνετε ότι οι συνήθεις επιλογές για επαφές (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου) δεν μπορούν πλέον να προσφερθούν».

Ο αναλυτής Άλεξ Μαχαίρας είπε στο BBC ότι η ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας «απλά δεν ήταν βιώσιμη».

SHARE:

24Media Network