Χρηματιστήριο Αθηνών: Το πιο δυναμικό ξεκίνημα παγκοσμίως

Χρηματιστήριο Αθηνών: Το πιο δυναμικό ξεκίνημα παγκοσμίως
ΑΘΗΝΑ- ΧΑΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.(EUROKINISSI-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Το πιο θετικό ξεκίνημα για το 2014 ανήκει στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι αναφέρουν χρηματιστηριακοί αναλυτές

Το πιο δυναμικό ξεκίνημα παγκοσμίως κάνει το ελληνικό χρηματιστήριο το 2014, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση αποδόσεων μεταξύ των χρηματιστηρίων διεθνώς.

Παρά τη σημερινή υποχώρηση (-0,77%), που ήταν η πρώτη πτωτική συνεδρίαση του 2014, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έχει από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη 10,65%.

Επίσης η συνολική κεφαλαιοποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς έχει αυξηθεί κατά 6,64 δισ. ευρώ. Έντονη είναι η παρουσία των ξένων επενδυτών και στις δύο πρώτες εβδομάδες του νέου έτους, όπως και το 2013, οι οποίοι για 14 μήνες είναι αγοραστές με συνολικές εισροές 2,3 δισ. ευρώ το 2013, η πρώτη χρονιά μετά το 2009.

Όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί αναλυτές, το επενδυτικό κοινό και κυρίως οι ξένοι επενδυτές προεξοφλούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται αποφάσεις ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές), αλλά και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2014.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες για νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody΄s, εντός του Ιανουαρίου.

Το ελληνικό χρηματιστήριο με απόδοση 10,65% βρίσκεται στο top των αποδόσεων το 2014, ακολουθούμενο από τα Χρηματιστήρια της Πορτογαλίας (+8,40%), του Κατάρ (+7,1)%), της Βουλγαρίας (+6,90%) και της Ινδονησίας (+6,60%).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα