Ο κορονοϊός διέλυσε τη Wall Street

Ο κορονοϊός διέλυσε τη Wall Street
Traders στο χρηματιστήριο της Wall Street (AP Photo/Mark Lennihan)

Τεράστια βουτιά σημείωσε ο δείκτης S&P 500 λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, με αποτέλεσμα την αυτόματη διακοπή της διαπραγμάτευσης για 15 λεπτά στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street .

Βουτιά 8% σημείωσε ο δείκτης S&P 500 στο ξεκίνημα των συναλλαγών τη Δευτέρα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, προκαλώντας την αυτόματη διακοπή της διαπραγμάτευσης για 15 λεπτά στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street για τρίτη φορά σε έξι ημέρες, καθώς οι χρηματιστές αντέδρασαν στα δραστικά μέτρα της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για την αποτροπή μιας παγκόσμιας ύφεσης.

Η δεύτερη αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα μέσα σε ένα 15ήμερο κατάφερε απλά να ενισχύσει το κλίμα πανικού μεταξύ των επενδυτών, που ανησυχούν ότι η πανδημία παραλύει τις εφοδιαστικές αλυσίδες και συρρικνώνει τα οικονομικά των επιχειρήσεων.

Στις 15:45 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωσε πτώση 11,85% στις 20.436,98 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 9,76% στις 2.446,37 μονάδες και ο Nasdaq Composite πτώση κατά 11,71%,στις 6.952,60 μονάδες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα