Υπ. Ανάπτυξης: Συνεχείς οι έλεγχοι για τις τιμές των καυσίμων

Πετρέλαιο
Πετρέλαιο (EUROKINISSI/ )

Τις δράσεις με τις οποίες παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των καυσίμων γνωστοποιεί το υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καλώντας ταυτόχρονα τους καταναλωτές να καταγγέλλουν τυχόν περιστατικά κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας.

Με αφορμή τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρακολουθεί στενά την πορεία των γεγονότων και την επίδρασή τους στην εσωτερική αγορά καυσίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε:

- Πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων τιμών μεταξύ των δηλωθεισών στο πληροφοριακό σύστημα «FUEL PRICES» τιμών και των πραγματικών τιμών αντλίας.

- Κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή πραγματοποιούν κυλιόμενους ελέγχους στην Αττική.

- Ενημερώνονται οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες Ανάπτυξης των Περιφερειών προκειμένου οι μηχανισμοί ελέγχου να παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών.

- Έχει συσταθεί ad hoc ομάδα για την παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση των διεθνών τιμών.

- Το τμήμα Παρατηρητηρίων Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή επεξεργάζεται καθημερινά τα στατιστικά στοιχεία της εξέλιξης των τιμών και την τελική τιμή τους στον καταναλωτή

Το υπουργείο επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα η αγορά κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς και δεν παρατηρούνται αποκλίνουσες τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Ωστόσο, καλεί τους καταναλωτές που τυχόν παρατηρήσουν φαινόμενα παραπλάνησης, να απευθύνονται στο «1520» και στο e-mail [email protected] .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενζίνη, Πετρέλαιο Θέρμανσης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βενζίνη: Στο 1,58 η τιμή της αμόλυβδης - Γιατί η Τετάρτη είναι μέρα που θα κρίνει τις τιμές

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για "μπόνους"

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου

Μπρεντ: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε μια μέρα από το 1988

SHARE: