Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο Γκάμπριελ

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο Γκάμπριελ

Να μην μπει φρένο στα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, με τη λήψη και άλλων μέτρων λιτότητας, ζητάει ο Γερμανός αντικαγκελάριος

Να ξεκινήσουν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προέτρεψε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ο Γερμανός αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζοντας ότι δεν έχει νόημα να μπει φρένο στα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, με τη λήψη και άλλων μέτρων λιτότητας.

"Το Eurogroup της Δευτέρας πρέπει να βρει τρόπο να σπάσει τον φαύλο κύκλο. Όλοι γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει ελάφρυνση του χρέους. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνει συνέχεια πίσω", επεσήμανε ο Γκάμπριελ το Σάββατο στο Reuters

Το ΔΝΤ επιθυμεί οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας μας να προχωρήσουν σε σημαντική ελάφρυνση του χρέους, καθώς τη λύση αυτή τη θεωρεί ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όμως, αντιτίθεται σθεναρά, με το επιχείρημα ότι δεν είναι απαραίτητη.

"Δεν βοηθάει το λαό και τη χώρα να αγωνίζονται κάθε 12 μήνες για να πάρουν νέα δάνεια για την αποπληρωμή των παλαιότερων. Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους", δήλωσε ο Γκάμπριελ, τονίζοντας ότι είναι εναντίον νέων μέτρων λιτότητας. Επισήμανε, ακόμη, ότι η Αθήνα είχε καταφέρει να πετύχει οικονομική ανάπτυξη μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν.

SHARE:

24Media Network