Ζανιάς: Πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το τέλους του 2013

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ Α' ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ Α' ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) G4PHOTOS

Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα και το 2014 θα μπορεί να μπει η ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργος Ζανιάς, στη διάρκεια της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.

Ο κ. Ζανιάς τόνισε ότι οι Τράπεζες έχασαν πολλά στη διάρκεια της κρίσης, ενώ αναφερόμενος στα  μη εξυπηρετούμενα δάνεια όπως ανέφερε ανέρχονται σε 60 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έφερε σταθεροποίηση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένας ακόμη κύκλος  «κόκκινων» δανείων και γι αυτό το λόγο θα πρέπει να εξεταστούν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι δυνατότητες που αυτές έχουν.

Πηγή: bankingnews.gr

SHARE:

24Media Network