Όλη η Ευρώπη "μέθυσε" με κρητικό κρασί

Όλη η Ευρώπη "μέθυσε" με κρητικό κρασί

Σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου παρουσιάστηκαν οι ποικιλίες του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης. Δείτε φωτογραφίες από τη βραδιά και δηλώσεις των εκλεκτών παρευρισκομένων στην κάμερα του NEWS 247 (Pics+Vids)

Αποστολή: Σοφία Κατσαρέλη

Το κρητικό κρασί έκανε ένα μεγάλο βήμα κι ένα ταξίδι μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, όπου σε μία από τις - καθ' ομολογίαν - πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στον χώρο, παρουσιάστηκαν τα κρασιά των οινοπαραγωγών του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης "Wines of Crete".

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλές σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, που τίμησαν με την παρουσία τους τόσο την εκδήλωση, όσο και τους ίδιους τους παραγωγούς, αλλά και τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, Σπύρο Δανέλλη, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Βέλγιο.

Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι δεν έχασαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από τα δεκάδες μπουκάλια κρασιών που ανοίχτηκαν ειδικά για τη βραδιά, ενώ στη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί στην είσοδο του χώρου, έπαιζαν βίντεο για την παράδοση της οινοπαραγωγής στην Κρήτη,  που κρατά χιλιάδες χρόνια.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης και με την οποία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Δικτύου στο Βέλγιο, παρουσιάστηκαν περίπου 25 ετικέτες όλων των ποικιλιών.

Ο κ. Δανέλλης, απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, εξήρε τη σημασία και το παράδειγμα του Δικτύου για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για να πάρει τον λόγο στη συνέχεια ο πρόεδρος των Οινοπαραγωγών Κρήτης, Νίκος Μηλιαράκης, παρουσιάζοντας την ιστορία και τη φιλοσοφία του Δικτύου.

Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων, ήταν η Ελληνίδα Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μ. Δαμανάκη, η οποία τόνισε την  ιδιαίτερη βαρύτητα που έχουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στη σημερινή συγκυρία, καθώς αναδεικνύουν την εικόνα μιας άλλης, θετικής Ελλάδας.

Ακόμη, το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο ελληνικής - κρητικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, μίλησε στην κάμερα του NEWS 247 για το κρητικό κρασί και την κίνηση των Οινοπαραγωγών του Νησιού.

Και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργος Παπαστάμκος, μίλησε για την πρωτοβουλία του Έλληνα Ευρωβουλευτή και την προσπάθεια του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης, εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος των Οινοπαραγωγών Κρήτης, Νίκος Μηλιαράκης, μίλησε για την ιστορία του Δικτύου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κρητικού κρασιού, που το κάνουν να ξεχωρίζει διεθνώς.

*Διαβάστε ακόμη το άρθρο του κ. Δανέλλη στο NEWS 247 για το παράδειγμα του Wines of Crete, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής προσπάθειας της ελληνικής οικονομίας.

* Μπορείτε να δείτε τις ποικιλίες των οινοπαραγωγών που παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες ( Μηλιαράκης, Αλεξάκης, Τιτάκης, Μιχαλάκης, Nostos Μανουσάκης, Μπουτάρης, Καραβιτάκης, Λαδερός, Mediterra, Πατεριανάκη, Κοσμαδάκης, Στραταριδάκης, Ταμιωλάκης, Δασκαλάκη, Ντουράκης, Στυλιανού, ΕΑΣ Ηρακλείου, Διαμαντάκης, Ζαχαριουδάκης, Δουλουφάκης, Μονή Τοπλού, Ανωσκελη, Λυραράκης, ΕΑΣ Πεζών)

* Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης "Wines of Crete"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα κρητικά κρασιά κατέκτησαν τις Βρυξέλλες

Wines of Crete: Ένα ηχηρό μήνυμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σήμερα

SHARE:

24Media Network