"Οσμή" σκανδάλου στο ΚΘΒΕ. Παραγγέλθηκε έρευνα για απιστία

"Οσμή" σκανδάλου στο ΚΘΒΕ. Παραγγέλθηκε έρευνα για απιστία

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς μετά από καταγγελία εργαζομένων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. Τι υποστηρίζουν. Ποια η απάντηση του ΚΘΒΕ

Στο "στόχαστρο" του ΣΔΟΕ μπαίνει το Κρατικού Θέατρο Βορείου Ελλάδος, μετά από καταγγελία που έκανε επιτροπή εργαζομένων και η οποία κατατέθηκε στον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα και κοινοποιήθηκε στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η τελευταία την διαβίβασε στον εισαγγελέα διαφθοράς της Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρήγγειλε από το ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι βάζουν στο "κάδρο" την πρόεδρο του ΚΘΒΕ Μένη Λυσσαρίδου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Βούρο. Όπως υποστηρίζουν, επειδή δεν μπορούν να κάνουν νόμιμες προσλήψεις, "βαφτίζουν" καλλιτέχνες ανθρώπους, οι οποίοι απασχολούνται ως διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Χαρακτηριστικά, τονίζουν, ότι μόνο μέσα στο τρέχον έτος, προσελήφθησαν με αυτό τον τρόπο 57 άτομα.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, επίσης, ότι ανανεώνονται παράνομα συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου πέραν του 18μηνου ενώ τονίζουν ότι ενώ η διοίκηση διατείνεται ότι μειώθηκαν οι επιχορηγήσεις, την ίδια ώρα αποσιωπά ότι "'έπεσε ψαλίδι" στις αποδοχές τους.

Επισημαίνουν, ακόμη, ότι οι διοικούντες ζητούν αναμόρφωση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού, συνδέοντας την αξίωση αυτή με αλόγιστες δαπάνες που έχουν γίνει.

ΚΘΒΕ: "Δεν υπάρχει καμία επιτροπή εργαζομένων"

Λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση του θέματος, και αφού ενημερώθηκε από δημοσιογράφους, το ΚΘΒΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία επιτροπή εργαζομένων.

"Μέχρι αυτή τη στιγμή το ΚΘΒΕ δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε γνωστό ότι στο Κρατικό Θέατρο δεν υπάρχει καμία "επιτροπή εργαζομένων", υπάρχουν μόνο επώνυμα σωματεία: το Σωματείο Εργαζομένων Πάσης Φύσεως και η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των Ηθοποιών που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων", αναφέρει η ανακοίνωση.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network