6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών: Διέγραψαν μέλος του συλλόγου Γονέων επειδή συνέλεξε τρόφιμα για ανέργους

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών

Αναφορές περί "άθεης εθνομηδενίστριας" και "άπλυτης κομμουνίστριας" καταγγέλλει στο News 24/7 η κ. Κατερίνα Καστρίδου ότι περιελάμβανε η εισήγηση διαγραφής της.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η καταγγελία, περί διαγραφής μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Συκεών για πολιτικούς λόγους, καθώς είχε πρωτοστατήσει σε δράσεις αλληλεγγύης του Συλλόγου.

Η κ. Κατερίνα Καστρίδου-περί ης ο λόγος- μιλώντας στο News 24/7 κάνει λόγο για φασίζουσες νοοτροπίες μελών του ΔΣ και για εισήγηση διαγραφής της, η οποία περιέχει σε βάρος της χαρακτηρισμούς όπως “άθεη εθνομηδενίστρια και άπλυτη κομμουνίστρια”.

Όπως καταγγέλλει, η διαγραφή της, η οποία ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι είχε πολιτική και όχι προσωπική χροιά- ήρθε μετά από απόφαση του ΔΣ να ελέγξει τη δράση Συμβουλίων παλαιότερων ετών -στα οποία η κ. Καστρίδου συμμετείχε από το 2012- και τον χαρακτηρισμό κάποιων από αυτές ως “αντικαταστατικές”.

Όπως επιβεβαιώνεται στο ενημερωτικό έντυπο, με ημερομηνία 7/12/2018, που διακινήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων, μεταξύ των λόγων διαγραφής της κ. Καστρίδου, αναφέρονται δράσεις όπως η συλλογή τροφίμων για ανέργους, αλλά και για εγκλωβισμένους πρόσφυγες, και η συναυλία αλληλεγγύης για τους απολυμένους της Coca Cola και της ΕΛΒΟ, τις οποίες τα μέλη του ΔΣ χαρακτηρίζουν ως δράσεις που “δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς και τα συμφέροντα του συλλόγου”, τονίζοντας, μάλιστα, ότι τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν δωρήθηκαν στο ταμείο απολυμένων και απεργών-ως όφειλαν αφού επρόκειτο για συναυλίες αλληλεγγύης- και όχι “για να καλύψουν τις ανάγκες παιδιών του σχολείου”!

“Οι δράσεις που τους ενοχλούν ήταν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που και αυξάνουν το κύρος του συλλόγου και μαθαίνουν στα παιδιά τι σημαίνει προς τον συνάνθρωπο και τον κατατρεγμένο”, αναφέρει η κ. Καστρίδου και προσθέτει: “Μας κατηγορούν ότι τα προηγούμενα χρόνια, τα ΔΣ έκαναν πράγματα, για τα οποία εμείς είμαστε περήφανοι. Ότι δώσαμε βοήθεια σε εγκλωβισμένους πρόσφυγες, μαζέψαμε για άνεργες οικογένειες, κάναμε συναυλία αλληλεγγύης. Εκτός ότι δεν είναι αντικαταστατικό, δεν μπορείς να έρχεσαι μετά από 4 και 5 χρόνια και να κάνεις έλεγχο σε αποφάσεις παλαιότερων ετών για ΔΣ που έχουν απαλλαχθεί και για εκδηλώσεις που ήταν μαζικές και συμμετείχαν δάσκαλοι, γείτονες. Γιατί δεν διαγράφουν και τους υπόλοιπους γονείς; Αφού πήραν φόρα ας διαγράψουν και όλο το σχολείο που συμμετείχε”.

Η μητέρα, που διεγράφη από το ΔΣ, με απόφαση του Συμβουλίου και όχι της Γενικής Συνέλευσης, κάνει λόγο για παράνομη και αντικαταστατική πράξη. “Δεν μπορείς να διαγράφεις εκλεγμένο μέλος επειδή διαφωνείς με τις απόψεις του, πόσο μάλλον με την δράση του τα προηγούμενα έτη. Και δεν πρόκειται για δική μου δράση. Ήταν αποφάσεις του ΔΣ που αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο και πραγματοποιήθηκαν μαζί με τους δασκάλους. Δεν αποφάσισα από μόνη μου κάτι και έγινε”. Η ίδια αναφέρεται και στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου όπου αποφασίστηκε η διαγραφή της. “Δεν γνώριζα ότι έγινε πρόταση διαγραφής, είχαμε συνεδρίαση για κάποια άλλα θέματα που αφορούσαν στο σχολείο και την έφεραν αιφνιδιαστικά. Ενώ από την αρχή τους είχα πει ότι θα έπρεπε να φύγω προκειμένου να παραλάβω το παιδί μου το από το ΚΔΑΠ, από όπου μάλιστα με είχαν πάρει και τηλέφωνο διότι είχα αργήσει, γράψανε στα πρακτικά ότι ως έλλειψη σεβασμού απέναντί τους σηκώθηκα και έφυγα επειδή δεν ήθελα να τους αντιμετωπίσω. Μάλιστα, όταν άλλο μέλος του ΔΣ προσπάθησε να με υπερασπιστεί, της είπαν ότι δεν έχει δικαίωμα γιατί δεν είναι δικηγόρος μου”.

Σε ό,τι αφορά στο ενημερωτικό φυλλάδιο του συλλόγου σχετικά με την διαγραφή της, το οποίο και μοιράστηκε στο σχολείο, αναφέρει ότι η κίνηση αυτή είχε την έγκριση του διευθυντή και για τον λόγο αυτό προχώρησε σε καταγγελία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. “Ήταν ένα απαράδεκτο κείμενο που με συκοφαντεί και δεν υπήρχε λόγος να μοιραστεί στο σχολείο. Το πήρε το παιδί μου στα χέρια του, οι συμμαθητές του”. “Αν γράφουν τέτοια πράγματα σε χαρτί που δόθηκε δημόσια φανταστείτε τι άλλα μου είπαν, τα οποία μένουν στα πρακτικά του Συλλόγου. Επικρατεί μία αντίληψη στα συγκεκριμένα άτομα, “αποφασίζω και διατάζω”, ότι μπορώ να σε βρίζω κι εσύ δεν θα μιλάς. Έχουνε μία φασίζουσα νοοτροπία και στις πολιτικές τους απόψεις αλλά και στη συμπεριφορά”.

Στο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε, η κυρία Καστρίδου, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι “προωθεί την προσωπική της προβολή μέσα από δράσεις του συλλόγου” και γίνεται λόγος για προσωπική της βράβευση και όχι του συλλόγου, από τον πρόεδρο της παλαιστινιακής παροικίας. Η ίδια απορρίπτει την κατηγορία: “Πώς γίνεται να με κατηγορούν ότι προσωπικά βραβεύτηκα για μία συλλογική δράση, όταν το βραβείο βρίσκεται στο γραφείο το διευθυντή και δεν το έπιασα καν στα χέρια μου;”.

Το News 24/7 επικοινώνησε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με τον διευθυντή του σχολείου, οι οποίοι αρνήθηκαν να τοποθετηθούν, επικαλούμενοι προσωπικούς λόγους και αναρμοδιότητα, αντίστοιχα.

Το ενημερωτικό κείμενο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών

6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών: Διέγραψαν μέλος του συλλόγου Γονέων επειδή συνέλεξε τρόφιμα για ανέργους

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Νεάπολης Συκεών με την οποία συμπαρίσταται στην μητέρα

Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Νεάπολης Συκεών: «Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και χωρίς καμία προειδοποίηση, μεθοδευμένα, 5 από τα 7 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, αποφάσισαν εντελώς παράνομα και αντικαταστατικά, ότι μπορούν να διαγράψουν από μέλος του Δ.Σ. γονέα εκλεγμένο από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Η πρόφαση είναι ότι πριν 3-7 χρόνια η “διαγραφείσα” γονέας πρωτοστάτησε σε δράσεις του Συλλόγου με τις οποίες αυτοί οι 5 διαφωνούν. Οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά προηγούμενο Δ.Σ. (που μάλιστα είναι απαλλαγμένο από την Γ.Σ.) δεν υπόκειται μεταγενέστερα σε έλεγχο για το τι αποφάσεις πάρθηκαν με νόμιμες διαδικασίες σε παλιότερα έτη!!! Είναι αντιδημοκρατικό κι ανήκουστο να θέλεις να διαγράψεις μέλος του ΔΣ μόνο κ μόνο επειδή έχει άλλη άποψη και μάλιστα χωρίς νόμιμες διαδικασίες. Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά εκείνη που δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετική άποψη μέσα στο Δ.Σ., η προσπάθεια να καταλύσεις κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας και να πιστεύεις ότι μπορείς να διαγράψεις τη μειοψηφία σε ένα ΔΣ με το έτσι θέλω, με επιστολές γεμάτες ανακρίβειες, λάσπη και προσωπικές εμπάθειες. Με χαρακτηρισμούς “άθεοι εθνομηδενιστές”, “άπλυτοι κομμουνιστές” κ.α. που δεν έχουν θέση στο γονεϊκό κίνημα. Το σημερινό λοιπόν ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών θα έπρεπε να νιώθει περήφανο για την έως τώρα δράση του συλλόγου και να προσπαθεί να οργανώσει ακόμη περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις, να σκύψει πάνω στα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα της παιδείας και του σχολείου, αντί να προσβάλει και να επιτίθεται σε μέλη του Δ.Σ., προσπαθώντας να τα απομακρύνει από την θέση που τα ανέδειξαν οι ίδιοι οι γονείς. Τους δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς που ξεκινούν καθαρά από ακροδεξιές αντιλήψεις και πως αν δεν σταματήσει η στοχοποίηση μελών του ΔΣ και η κατασυκοφάντησή τους επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε ΝΟΜΙΜΑ τους γονείς που μας εξέλεξαν στο ΔΣ του Συλλόγου ως το τέλος της θητείας και να παλεύουμε για μια καλύτερη Παιδεία για όλα τα παιδιά. Καλούμε τους γονείς να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές, απομονώνοντάς τους.»

SHARE: