Αγώνας δρόμου για 22.500 προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών για να ανοίξουν τα σχολεία

Συνάντηση του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, με τα τριμελή συμβούλια των Πρυτάνεων των Α.Ε.Ι. και των Προέδρων των Τ.Ε.Ι., Τρίτη 29 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
Συνάντηση του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, με τα τριμελή συμβούλια των Πρυτάνεων των Α.Ε.Ι. και των Προέδρων των Τ.Ε.Ι., Τρίτη 29 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Σε αγώνα δρόμου για να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο με τα λιγότερα δυνατά κενά, έχει αποδυθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

«Αγώνα δρόμου» κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ώστε μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξουν τα σχολεία, να έχουν καλυφθεί τα κενά και να λειτουργήσουν με τα λιγότερα δυνατά εκπαιδευτικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσληψη 22.500 αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, σε ό,τι αφορά το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, από τις συνταξιοδοτήσεις.

Τόσο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου, επισήμαναν ότι μόνο το 2013 είχαν συνταξιοδοτηθεί 6.200 άτομα από το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ το 2014 υπήρξαν άλλες 11.200 συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη ή διορισμός.

Ενδεικτικό, όπως είπε ο κ. Δερμετζόπουλος, των επιπτώσεων που δημιουργήθηκαν από τις συνταξιοδοτήσεις είναι ότι πέρυσι το υπουργείο αναγκάστηκε να προσλάβει 19.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενώ φέτος για να καλυφθούν τα κενά θα πρέπει να προσληφθούν 22.500.

«Έχουμε ανάγκη από διοικητικό προσωπικό, αλλά οι μεγάλες μας ανάγκες είναι κυρίως στο εκπαιδευτικό προσωπικό», σημείωσε ο κ. Δερμετζόπουλος.

Εξάλλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι αύριο θα είναι έτοιμο και θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θέματα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, καθώς και τη μοριοδότηση καθηγητών και δασκάλων που διορίζονται σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές.

Επίσης, όπως ανέφερε, έχει δοθεί από την Παρασκευή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το σχέδιο νόμου για τις θρησκευτικές κοινότητες.

«Μια εκκρεμότητα 60 χρόνων για την κατοχύρωση της λατρείας και των θρησκευτικών δικαιωμάτων λαμβάνει τέλος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

SHARE:

24Media Network