Αίτημα ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί η πειθαρχική δίωξη κατά του Πελεγρίνη

Αίτημα ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί η πειθαρχική δίωξη κατά του Πελεγρίνη
Ομιλία του Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη στην εκδήλωση με θέμα «Η διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: κυβερνητικές πολιτικές, στόχοι και μέσα επιβολής τους» στην Αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης κατά του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, ζητεί η ΑΔΕΔΥ. Την ίδια στιγμή, ο Θ. Πελεγρίνης θα δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα την ερχόμενη εβδομάδα

Να ανακαλέσει την πειθαρχική δίωξη κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και τις διώξεις κατά των διοικητικών υπαλλήλων που αρνήθηκαν τη διαδικασία της αυτοαπογραφής, ζητεί από τον υπουργό Παιδείας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «επέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων» και ζητεί από την κυβέρνηση «να άρει την Κοινή Υπουργική Απόφαση» και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της Παιδείας.

Στο μεταξύ, προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα έλαβε από τον εισαγγελέα ο ίδιος ο πρύτανης, που είχε κληθεί σήμερα Δευτέρα σε ανωμοτί κατάθεση για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Πελεγρίνης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Ιωαννίδης με αφορμή αναφορά του υπουργού Παιδείας, αλλά και ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου που του καταλόγιζε ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα