Ακόμη μία παγκόσμια διάκριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Το κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών EUROKINISSI

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταξύ των 300 καλύτερων Business Schools παγκοσμίως. Τι δήλωσε ο πρύτανης Ε. Γιακουμάκης

Της Μίκας Κοντορούση

Στη δημοσιότητα η διεθνής λίστα κατάταξης Eduniversal με τα 1.000 καλύτερα Business Schools από 154 χώρες για το 2017. Η λίστα κατάταξης αξιολογεί τα Business Schools των ιδρυμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή επιρροή και τη φήμη του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος. Μεταξύ των κριτηρίων είναι οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις των Business Schools των ιδρυμάτων, οι θέσεις που αυτά καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων κατατάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς καθώς και οι ψήφοι των Πρυτάνεων των 1.000 συμμετεχόντων Business Schools.

Με τη χρήση των κριτηρίων αυτών επιτυγχάνεται η κατάταξη των Business Schools των ιδρυμάτων σε πέντε κατηγορίες διάκρισης.

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε 4 αστέρια διάκρισης που το κατατάσσουν στην δεύτερη υψηλότερη κατηγορία («4 Palmes League - Top Business Schools») της λίστας και αξιολογήθηκε στα 300 καλύτερα Business Schools του κόσμου!

Να σημειωθεί ότι η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν το μόνο Business School ελληνικού πανεπιστημίου που κατατάχθηκε στην κατηγορία «4 Palmes» ανάμεσα σε διακεκριμένα Business Schools με συναφές αντικείμενο, όπως για παράδειγμα το Cranfield School of Management, το Henley Business School – University of Reading, το Strathclyde Business School – University of Strathclyde, το Johns Hopkins University Carey Business School, το University of Pittsburgh – The Joseph M. Katz Graduate School of Business, το University of Massachusetts – Amherst Isenberg School of Management, μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, δήλωσε σχετικά ότι: «Η διάκριση αυτή προστίθεται σε μια σειρά διεθνών διακρίσεων που έχει λάβει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι οποίες το κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου».

Η πλήρηςκατάταξη, καθώς και περισσότερες πληροφορίες, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδατης Eduniversal.

SHARE:

24Media Network