Άμεση επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ ζητάει από τον πρύτανη ο Κ. Αρβανιτόπουλος

Άμεση επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ ζητάει από τον πρύτανη ο Κ. Αρβανιτόπουλος

Να ασκήσει τα καθήκοντα του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του ιδρύματος, καλεί τον πρύτανη του ΕΚΠΑ ο υπουργός Παιδείας

Να κινητοποιηθεί για το άμεσο άνοιγμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί τον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

"Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μια μικρή μειοψηφία επέβαλε το χάος και τις αποφάσεις δια βοής. Σήμερα διοικητικοί υπάλληλοι που προσήλθαν να εργαστούν, προπηλακίστηκαν και παρεμποδίστηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους" δήλωσε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: "Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Πελεγρίνη και του ζήτησα: 1ον να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου της 25ης Νοεμβρίου για επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ και 2ον να προβεί πάραυτα σε δημόσια δήλωση και στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν το άμεσα άνοιγμα του Πανεπιστημίου και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία που παρεμποδίστηκε. Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 50% των διοικητικών επέστρεψαν στις θέσεις τους και καταγγέλλουν απειλές

SHARE: