Μάθημα Σάββατα και αργίες

Μάθημα Σάββατα και αργίες

Όλα τα μαθήματα που χάνονται θα αναπληρωθούν διαβεβαιώνει η Άννα Διαμαντοπούλου, μετά το κύμα καταλήψεων λόγω των συγχωνεύσεων σχολείων. Με το ισχύον σύστημα οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Την ώρα που οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων φουντώνουν με καταλήψεις σε όλη τη χώρα, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ζητά αυτοσυγκράτηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πρόσθεσε ότι οι διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω καταλήψεων, θα αναπληρωθούν με μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες!

Αναφερόμενη στις συνενώσεις σχολείων τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχουν σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με επαρκή αριθμό τμημάτων, ώστε να εφαρμόζονται τα νέα Προγράμματα Σπουδών.

Η κα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι είναι ανάγκη να γίνει σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς στην Ελλάδα έχουμε 170.000 εκπαιδευτικούς, τη μεγαλύτερη αναλογία εκπαιδευτικών ανά μαθητή, δηλαδή έναν εκπαιδευτικό ανά 8 μαθητές.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν λόγω συγχωνεύσεων η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι όταν καταργείται το σχολείο ο εκπαιδευτικός είναι στη διάθεση του διευθυντή και θα τον μεταφέρει στον ίδιο νομό, σε αντίστοιχη θέση και μάλιστα κατά προτεραιότητα.

Μιλώντας για το “καυτό” ζήτημα του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη, η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι έχει φτάσει σε όλα τα σχολεία εγκύκλιος,  σύμφωνα με την οποία κανένα τμήμα δεν μπορεί να έχει πάνω από 25 μαθητές στο Δημοτικό, και 25 συν 10%  στο Γυμνάσιο  και Λύκειο, όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποδομών. 

Τέλος, σχετικά με το νέο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων η υπ. Παιδείας επανέλαβε φέτος θα γίνουν με το ισχύον και οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2014.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα