Απογευματινά φαρμακεία σε όλη χώρα

Απογευματινά φαρμακεία σε όλη χώρα

Με την απειλή της αφαίρεσης άδειας για ένα μήνα, τα φαρμακεία της χώρας θα παραμένουν ανοιχτά και το απόγευμα

Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Νοεμβρίου το νέο ωράριο απογευματινής λειτουργίας των φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Με εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, θα εφημερεύει υποχρεωτικά το 30% των φαρμακείων κάθε περιοχής τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, "το υπουργείο Υγείας δεν θα προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου".

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι όποιος δεν ανοίγει, θα του αφαιρείται η άδεια για ένα μήνα και μετά θα υπάρχει κλιμάκωση.

Λοβέρδος: "Δε θα προσλάβουμε ούτε ένα γιατρό"

"Όσες προσλήψεις μας επιτρέψει η κατάσταση να κάνουμε, θα είναι σε νοσηλευτές, όχι σε γιατρούς", τόνισε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος σημειώνοντας πως η ευαισθησία στον χώρο της Υγείας πρέπει να εκδηλώνεται εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Επισήμανε δε ότι "δεν μπορούμε να έχουμε υπερδιπλάσιους γιατρούς στο ΕΣΥ, όταν υπάρχει μόλις ένας νοσηλευτής ανά 30 ασθενείς». Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «η δυσανάλογη κατανομή των γιατρών, οι πελατειακές σχέσεις και η άρνησή τους να υπηρετήσουν στην περιφέρεια, είναι εις βάρος του ΕΣΥ", αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Μεσολογγίου, όπου προκηρύχθηκαν τέσσερις θέσεις, τις οποίες δεν πήγε να καλύψει κανείς, γατί όλοι επιλέγουν τα μεγάλα αστικά κεντρα.

Περισσότεροι από 22.000 γιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας, του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥ), θα μπορούν σύντομα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μία φορά την εβδομάδα, από το πρωί έως το βράδυ, σε νοσοκομεία του ΕΣΥ όπου παρατηρούνται ελλείψεις γιατρών, ύστερα από απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου

"Αλλάζουμε τη διαδικασία χορήγησης των αδειών λειτουργίας των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, που έως σήμερα γινόταν από τις πρώην νομαρχίες και νυν αντιπεριφέρειες, μεταφέροντας την αρμοδιότητα στους κατά τόπους ιατρικούς και οδοντιατρικούς συλλόγους", είπε ο υπουργός ικανοποιώντας κατ΄αυτόν τον τρόπο χρόνιο αίτημα των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των γιατρών στο άνοιγμα του επαγγέλματος, αλλά και τις ρυθμίσεις, που έχουν να κάνουν με τον ΕΟΠΥ και το ΕΣΥ, αποσαφήνισε: "Εμείς θα προχωρήσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει, εμείς κάνουμε διάλογο, αλλά οι γιατροί τον αρνούνται", είπε, αναφερόμενος στην ΟΕΝΓΕ.

SHARE:

24Media Network