Αρβανιτόπουλος: Συλλήψεις για όσους παρεμποδίζουν την πρόσβαση στις αίθουσες των ΑΕΙ

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση νομοσχέδιο για το νέο λύκειο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση νομοσχέδιο για το νέο λύκειο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αναφερόμενος στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

Σαφές μήνυμα προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, έστειλε ο υπουργός Παιδείας, με δηλώσεις του στον Real Fm.

"Αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μία απεργία η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, βγήκε και το ΣτΕ το οποίο απέρριψε την προσφυγή τους και αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών", είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

"Συνεπώς λοιπόν οι καθηγητές και οι φοιτητές θα πάνε τη Δευτέρα στα μαθήματά τους κι αν παρεμποδιστεί η είσοδος από τον οποιονδήποτε το έργο το έχει η Αστυνομία διότι αυτή τη στιγμή βάσει του νόμου αν συμβαίνουν παραβατικές πράξεις ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να συμβεί τίποτε άλλο από αυτό που συμβαίνει σε όλη την επικράτεια, δηλαδή τήρηση του νόμου. Πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι ότι υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αλλά όχι καταπατώντας τα δικαιώματα κάποιων άλλων", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν όποιος παρεμποδίσει την πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας θα συλλαμβάνεται ο υπουργός Παιδείας είπε:

Ακόμη, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απώλειας του εξαμήνου για τους φοιτητές του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, δήλωσε:

"Θα σωθεί το εξάμηνο γιατί ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10-15 Οκτωβρίου, άρα έχουν χαθεί 3-4 εβδομάδες και αυτές θα αναπληρωθούν. Θα γίνει ό,τι πρέπει από την Πολιτεία και από τα Πανεπιστήμια για να μη χαθεί το εξάμηνο".

SHARE:

24Media Network