Εισαγγελική έρευνα για το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο

Εισαγγελική έρευνα για το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το γκράφιτι που καλύπτει εδώ και ημέρες το κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνα για το γκράφιτι που καλύπτει εδώ και ημέρες το κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που χρεώθηκε την υπόθεση, θα εξετάσει το κατά πόσος έχει τελεστεί το αδίκημα πλημμελημετικού χαρακτήρα, της διακεκριμένης φθοράς αντικειμένου, που χρησιμεύει για το κοινό όφελος.

Διαβάστε ακόμη: Ποιοι είναι αυτοί που κάλυψαν την πρόσοψη του Πολυτεχνείου με γκράφιτι.

Αυστηρότερες ποινές ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση

Στο μεταξύ, αυστηρότερες διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα για όσους προκαλούν φθορές και καταστροφές σε ιστορικά μνημεία, πολιτιστικά κτίρια ή δημόσια έργα τέχνης, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με αφορμή τους «πρόσφατους βανδαλισμούς στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Κακλαμάνης, που απευθύνει την ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, επισημαίνει ότι «δυστυχώς παρόμοια φαινόμενα συμβαίνουν συχνά σε πολλά ιστορικά κτίρια της Αθήνας ή σε πολιτιστικά μνημεία, με αποτέλεσμα η εικόνα της πρωτεύουσας να φθίνει».

«Η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει νέους τρόπους προστασίας των μνημείων και αντιμετώπισης των υπαιτίων, όπως η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ώστε να τιμωρούνται αυστηρότερα οι παραβάτες με μεγαλύτερη ποινή και χρηματικό πρόστιμο…» αναφέρει ο βουλευτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα