Εκτός ιδιωτικών σχολείων μαθητές με αναπηρία- Αναφορά προς τον υπ. Παιδείας από τη Μερόπη Τζούφη

Διαβάζεται σε 2'
Σχολείο
Σχολείο SOOC

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη έφερε στη Βουλή κρίσιμο ζήτημα που έχει αναδείξει με σειρά ρεπορτάζ του NEWS 24/7.

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη ζητά η Μερόπη Τζούφη για τις πολλαπλές καταγγελίες γονέων παιδιών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που είτε δεν έγιναν δεκτά για εγγραφή σε ιδιωτικά σχολεία, είτε δεν έγινε δεκτή η επανεγγραφή τους, είτε αποπέμφθηκαν κατά την αλλαγή εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Το θέμα είχε αναδείξει με ρεπορτάζ το NEWS 24/7  καταγράφοντας συγκεκριμένη περίπτωση κατά την οποία γονείς δικαιώθηκαν-σε πρώτη φάση- για την υπόθεση αποπομπής του γιου τους που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού από ιδιωτικό σχολείο.

Η βουλεύτρια Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά τη σχετική επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία η Αρχή γνωστοποιεί πως έχει λάβει πολλαπλές αναφορές για συγκεκριμένες αυθαιρεσίες ιδιωτικών σχολείων. Παράλληλα σημειώνει πως κατά τη διερεύνηση των καταγγελιών, διαπιστώθηκε πως «ιδιωτικά σχολεία δεν αποδέχονται ή αποπέμπουν παιδιά με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, παρά την αντίθετη ρητή πρόβλεψη στη νομοθεσία».

Με την αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας, η Μερόπη Τζούφη ζητά την ουσιαστική βελτίωση της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων, την εφαρμογή της νομοθεσίας και των προβλεπόμενων κυρώσεων, όπως και την άμεση ευθυγράμμιση των εσωτερικών κανονισμών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα