Ελληνίδα δασκάλα στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου

Ελληνίδα δασκάλα στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου

Η Ουρανία Λάμπου είναι μια από τους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου που βραβεύτηκε με το Global Teacher Prize 2019. Μαθαίνει φυσική σε μικρά παιδιά μέσω παιχνιδιών και ζωγραφικής.

Η Ουρανία Λάμπου κατέχει 13 διεθνείς διακρίσεις για το σύνολο της εκπαιδευτικής της πορείας, ενώ έχει επιλεχθεί ως η μοναδική Ελληνίδα μέσα στους 50 εκπαιδευτικούς που βραβεύτηκαν με το Global Teacher Prize 2019. Το βραβείο αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή και θεωρείται το "Νόμπελ των εκπαιδευτικών".

Η καλύτερη Ελληνίδα δασκάλα μαθαίνει φυσική και πολύπλοκους όρους της συγκεκριμένης επιστήμης σε παιδιά, μέσω διάφορων κατασκευών που δημιουργούν τα ίδια, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και πρωτότυπων προγραμμάτων. Όπως δήλωσε η κ. Λάμπου:

ADVERTISING

"Ο στόχος είναι να μάθουν τις αφηρημένες έννοιες της φυσικής, μέσα από παιγνιώδεις διαδικασίες και μέσω από την ενσωμάτωση της τέχνης. Είναι σημαντικό να πούμε πως χρησιμοποιούμε και πολλά ψηφιακά εργαλεία. Έχουμε δημιουργήσει πολλά βιντεάκια και πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς εκλαϊκεύει την επιστήμη και την κάνει προσιτή σε όλους, όχι μόνο στα παιδιά."

SHARE:

24Media Network