Ένταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διοικητικοί εμποδίζουν την είσοδο εργαζομένων

Ομιλία του Πρύτανη  Θεοδόση Πελεγρίνη στην εκδήλωση με θέμα «Η διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: κυβερνητικές πολιτικές, στόχοι και μέσα επιβολής τους» στην Αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου  2013. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ομιλία του Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη στην εκδήλωση με θέμα «Η διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: κυβερνητικές πολιτικές, στόχοι και μέσα επιβολής τους» στην Αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Παρά την κήρυξη λήξης της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές εμποδίζουν την είσοδο εργαζομένων στο κτίριο Οικονομικών Υπηρεσιών

Ένταση επικράτησε έξω από τα γραφεία οικονομικων υπηρεσιών του πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Χρήστου Λαδά, στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα εργαζομένων που τάσσονται υπέρ της απεργίας επιχείρησαν να εμποδίσουν συναδέλφους τους να προσέλθουν στην εργασία τους.

Σημειώνεται ότι το ΔΣ του συλλόγου ανακοίνωσε την Πέμπτη τη λήξη της απεργίας, ενώ η λεγόμενη απεργιακή επιτροπή, που δεν αναγνωρίζει πλέον το προεδρείο, υποστηρίζει από την πλευρά της ότι η απόφαση θα ληφθεί στη σημερινή γενική συνέλευση.

Σύμφωνα με μέλη του ΔΣ του συλλόγου, η πλειονότητα των εργαζομένων στο 'Ιδρυμα φαίνεται ότι επιθυμεί πλέον η κινητοποίηση να λήξει και να ξεκινήσει ο διάλογος με το υπουργείο.

Στη Χρήστου Λαδά κλήθηκε η αστυνομία, η οποία και έκανε συστάσεις στους συγκεντρωθέντες.

Υπενθυμίζεται, ότι στην ανακοίνωση του προεδρείου του συλλόγου επισημαίνεται ότι στην χθεσινή γενική συνέλευση, κατά την οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους περίπου 200 παριστάμενους, δεν υπήρξε απαρτία.

Δεδομένων δε και των «παραπόνων συναδέλφων σχετικά με την συμπεριφορά της απεργιακής επιτροπής», ο σύλλογος αποφάσισε να ενημερώσει τα μέλη του ότι η απεργία έχει λήξει και ότι όσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αναλαμβάνουν και την σχετική ευθύνη.

Το προεδρείο γνωστοποίησε επίσης ότι δεν μετέχει σε κάποια «απεργιακή επιτροπή», ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ' αυτή, ενώ «καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έληξε η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ

SHARE:

24Media Network