Επιστολή αγανάκτησης στον πρωθυπουργό: “Αναγνωρίσατε τα Κολέγια, δεν αναγνωρίζετε δικαιώματα στους αποφοίτους του ΕΑΠ”

Επιστολή αγανάκτησης στον πρωθυπουργό: “Αναγνωρίσατε τα Κολέγια, δεν αναγνωρίζετε δικαιώματα στους αποφοίτους του ΕΑΠ”
Προπύλαια, Πανεπιστήμιο eurokinissi

Έχοντας χορτάσει υποσχέσεις εδώ και τέσσερα χρόνια, απόφοιτοι και φοιτητές του ΕΑΠ αποφάσισαν να φτάσουν μέχρι τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Με επιστολή που αποστέλλουν στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και κοινοποιούν στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν τους αναγνωρίζονται επαγγελματικά δικαιώματα την ώρα που αναγνωρίζονται πλήρως τα ιδιωτικά κολλέγια.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς

1. Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

2. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως

3. Υφυπουργό Παιδείας, κ. Άγγελο Συρίγο

4. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας καθ. κ. Ζώρα Οδυσσέα Ιωάννη

5. Πρόεδρο της ΔΕ του ΕΑΠ, καθ. κ. Καλαβρουζιώτη Ιωάννη

6. Κοσμήτορα Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ, καθ. κ.

7. Διευθύντρια Σπουδών ΕΠΟ αν. καθ. κ. Αντιγόνη Βλαβιανού Δετζώρτζη

Έχουν περάσει τέσσερα σχεδόν χρόνια από τη στιγμή που η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου αποφάσισε την ένταξη των φοιτητών του προγράμματος “Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό” στον κωδικό ΠΕ78 των κοινωνικών επιστημών. Επίσης, είχε συμφωνηθεί με τη Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Π. να προστεθούν στο πρόγραμμα σπουδών μαθήματα τα οποία θα δίνουν την παιδαγωγική επάρκεια στους φοιτητές, κάτι που δεν έγινε ποτέ, ενώ αναγνωρίσατε τα ιδιωτικά Κολέγια και τους παρείχατε απλόχερα επαγγελματικά δικαιώματα και ΠΕ κωδικούς, σε αντίθεση με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο που είναι ένα Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και ουδέποτε του δώσατε τη θέση που του αρμόζει.

Μέχρι και σήμερα οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ, παίρνουν ένα πτυχίο το οποίο δεν είναι ισότιμο μ’ αυτά των “συμβατικών” πανεπιστημίων στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Χωρίς κωδικό ΠΕ δεν μπορούν ουσιαστικά να λάβουν μέρος στους περισσότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και όσοι το προσπαθούν, το ΑΣΕΠ επιστρέφει πίσω το αίτημά τους.

Ζητάμε :

1. Να υλοποιηθεί η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, του 2019.

2. Να προσαρμοστεί το πρόγραμμα σπουδών μας, στις ανάγκες του ΠΕ78.

Θέλουμε να μας απαντήσετε δημόσια:

1. Πότε θα υλοποιηθεί η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, του 2019 (4 Ιουλίου) με την οποία αποφασίστηκε η ένταξη των φοιτητών στον κωδικούς της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο ώστε να υπάρξει άμεση αναγνώριση και αποκατάσταση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών του ΕΑΠ στo συγκεκριμένοo αναφερόμενο Πρόγραμμα Σπουδών;

Με εκτίμηση,

Φοιτητές και Πτυχιούχοι του ΕΠΟ»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα