Έρευνα διέταξε το υπ. Παιδείας για την επίπληξη λόγω "Κεμάλ" του Μ. Χατζηδάκι

Έρευνα διέταξε το υπ. Παιδείας για την επίπληξη λόγω "Κεμάλ" του Μ. Χατζηδάκι

Σάλος στην εκπαιδευτική κοινότητα, μετά την καταγγελία δασκάλας ότι δέχτηκε επίπληξη, λόγω του ότι δίδαξε στους μαθητές της τον "Κεμάλ" του Μ. Χατζηδάκι. Κατηγορήθηκε για ισλαμική προπαγάνδα. Ποια η έκκληση που απευθύνει η ίδια (Vid)

Τη διεξαγωγή έρευνας για το αν ευσταθούν οι καταγγελίες δασκάλας της Ε΄ Δημοτικού ότι δέχθηκε την επίπληξη της διευθύντριας του σχολείου, στο οποίο εργάζεται στη Θεσσαλονίκη γιατί δίδαξε στους μαθητές της τον "Κεμάλ" του Μάνου Χατζιδάκι, ζήτησε ο υφυπουργός Παιδείας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η διευθύντρια φέρεται να είπε στη δασκάλα ότι "μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα", καθώς είχε προηγηθεί διαμαρτυρία γονέα που κατηγόρησε τη δασκάλα για "ισλαμική προπαγάνδα".

Την έρευνα, ακόμα και αν δεν έχει κατατεθεί επίσημα καταγγελία από μέρους της δασκάλας, θα πραγματοποιήσει ο αρμόδιος διευθυντής εκπαίδευσης.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι ο υφυπουργός ενδιαφέρεται "να ελέγξει αντιπαιδαγωγικές και αυταρχικές συμπεριφορές τέτοιου είδους που εκτός των άλλων προδίδουν πολιτιστική ένδεια".

Η αρχή του "Κεμαλικού κακού"

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την επιστολή της δασκάλας η οποία έκανε τον γύρο του Διαδικτύου από το βράδυ της Τετάρτης.

Βέβαια άλλες φήμες αναφέρουν ότι οι διαμαρτυρίες του γονιού δεν αφορούσαν τον "Κεμάλ" του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά φωτοτυπία άλλου τραγουδιού που είχε δοθεί στα παιδιά.

Όπως ανέφερε στην επιστολή - καταγγελία η δασκάλα, "γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε' δημοτικού) τον 'Κεμάλ' του Χατζιδάκι στο μάθημα της μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου μού ανέλυσε για ποιους λόγους στο Δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα".

Η δασκάλα απευθύνει κάλεσμα σε συναδέλφους της να επικοινωνήσουν μαζί της εάν έχουν να καταγγείλουν ανάλογο περιστατικό, σημειώνοντας:

"Θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου, γιατί θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης αυτών των φαινομένων. Δεν είναι δυνατόν το έργο των εκπαιδευτικών και ιδίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού που μας έχουν παγώσει το αίμα να τα βλέπουμε να τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους".

SHARE:

24Media Network