Φίλης: Η εντολή του ελληνικού λαού είναι να αναβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο

Κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015. Αντικείμενο της σύσκεψης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015. Αντικείμενο της σύσκεψης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός παιδείας έκανε δηλώσεις στο περιστύλιο της βουλής, στον απόηχο της τοποθέτησής του αναφορικά με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. "Δεν μιλάμε με συμβολισμούς, μιλάμε ουσιαστικά"

Ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με την ιδιωτική εκπαίδευση, προσερχόμενος στην ελληνική βουλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που επικρίθηκε έντονα από την αντιπολίτευση και όπως λέει το κυβερνητικό ρεπορτάζ "τα άκουσε" και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ανέφερε: "Το στοίχημα της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού".

Ο Νίκος Φίλης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μετά από δηλώσεις του πως τα ιδιωτικά σχολεία είναι μια τυπική μορφή εκπαίδευσης και την ίδια μορφή προσφέρει και το κράτος. "Όποιος παει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής", υπογράμμισε για το 13%.

"Δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία που τα παιδιά τους τα στέλνουν στα δημόσια σχολεία αφορά πολλές οικογένειες... συζήτηση πρέπει να γίνει και για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου" ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας. "Δεν πιστεύω ότι όσοι πάνε στα ιδιωτικά σχολεία είναι ζάπλουτοι και Κροίσοι, είναι εύποροι βεβαίως", πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Για τον ΦΠΑ 6% εξήγησε ότι τα φροντιστήρια πάσης φύσεως, τα ΙΕΚ, καλύπτουν άλλες ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται από τη δημόσια εκπαίδευση και είναι συμβολικού τύπου φορολόγηση έχει απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις, και δεν θα εχει επιπτώσεις στην απασχόληση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Να πληρώσουν όλοι εκτός από τους πολύ πλούσιους

Φίλης: Όποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό αναλαμβάνει το κόστος

SHARE:

24Media Network